prawo do spadku

• Autor wątku Autor wątku marie83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marie83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam.mam 26 lat.moi rodzice rozwiedli sie 13 lat temu. mojego ojca nie widzialam od lat 8. ponownie ozenil sie dwa lata temu. w nowym zwiazku nie mial dzieci.16.06.2009 przez przypadek dowiedzialam sie o jego smierci. rak nerki. moj ojciec zmarl 19 stycznia 2009. 5 miesiecy temu!nie zostalam o tym powiadomiona!!!!! gdzie szukac testamentu? czy moge zalozyc sprawe o odszkodowanie w zwiazku z zatajeniem jego smierci? pomozcie!!!!

ale kto ma płacić odszkodowanie, że się z ojcem ktoś inny nie widział od 8 lat ? i nawet nie wiedział, czy żyje.....

ojciec porzucil mnie gdy mialam 13 lat.staralam sie o kontakt z nim jako dorosla osoba.bez skutku. nie bylam winna rozwodowi rodzicow! bol i duma nie pozwolily mi na dalsze proby. czekalam na niego...nieswiadomie,moze nawet nie rozsadnie.to teraz nie wazne! nie wiedzialam o jego chorobie,ani o tym ze umiera. jego rodzina tak!. siostra,brat (moj ojciec chrzestny i nowa zona),ale nikt mnie o tym nie powiadomil!. nie wiem nawet czy ojciec byl wstanie to zrobic. po rozmowie z lekarzami bede mogla to ocenic. za kilka dni to zrobie!!!!! dowidzialam sie dwa dni temu! mieszkajac 40 km od niego! czekajac od lat...teraz to nie istotne. chce znac moje prawa.

Powrót