prawo do wykonywania zawodu technika farmaceutycznego (nie mylić z mgr farmacji)

• Autor wątku Autor wątku lunatic773
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lunatic773

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Z tego co wiem, to mgr farmacji dostaje prawo do zawodu pod warunkiem, że nie był karany.
W poprzednim roku pojawił się projekt ustawy, w którym mowa, że technicy farmaceutyczni również będą musieli spełniać taki warunek.

Otóż jestem chyba szczególnym przypadkiem, bo przestępstwo jakie popełniłem to włamanie do apteki pod wpływem bardzo silnych środków odurzających. Wyrok żaden jeszcze nie zapadł, ale poza tą sytuacją nigdy w życiu nie mialem problemów z prawem.
Chciałbym wrócić na studium farmaceutyczne (które ostatnim razem przerwałem), ale na logikę wydaję mi się, że po zapadnięciu wyroku nie będę mógł wykonywać tego zawodu. Mam jednak znajomych techników i nikt od nich nie wymagał w pracy zaświadczenia o niekaralności.
Czy to oznacza, że jeśli ode mnie też nikt by nie wymagał, a byłbym karany za takie przestępstwo jak opisałem, to mógłbym legalnie pracować w aptece?

a może trochę ambitniej?
znasz się na branży, zakładasz spółkę z o.o., bierzesz dotacje z UE i
zakładasz hurtownie leków ?
tam nie trzeba żadnych papierów :?:
osoby karane (nawet zawodowi zabójcy) mogą mieć udziały w spółkach
no...
chyba, że im sąd tego zakaże...,

Niby tak, branża farmaceutyczna to moja wręcz pasja, ale nigdy nie prowadziłem własnego biznesu. Wszystko w swoim czasie. Natomiast na ten moment interesuje mnie czy w moim przypadku jest sens robić ten papier który de facto kwalifikuje mnie w niewiele więcej miejsc niż apteka, jeśli nie w żadne oprócz niej.
Jest we mnie chęć posiadania tej wiedzy, ale jeśli mam to robić po to żeby dyplom leżał w szufladzie, to wolę zacząć co innego.

Powrót