P
piotr1234543
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 107
Witam.
Przepracowałem na umowę o prace 2 lata i 3 miesiące.
Umowa wygasła 19 lutego 2015 r.
20 lutego zacząłem pracować u innego pracodawcy na umowie zlecenia.
Umowę była przedłużana kilka razy i teraz mam ją do 19 sierpnia.
Na umowie nie mam minimalnej kwoty.W sumie to mam 2 umowy zlecenia jedna jest na 1540 zł brutto(od tej umowy jest składka zdrowotna) a druga 100 zł brutto
( od tej kwoty są odciągane wszystkie składki)
Czy jeżeli wypowiem tą umowę zlecenia to czy przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych ze względu, że pracowałem do 19 lutego na umowę o prace 2 lata i 3 miesiące.
Czytam na ten temat na różnych forach ale w każdym temacie pisza co innego.
W jednych tematach pisza, że jak się zrywa umowę zlecenia to zasiłek jest dopiero po 3 miesiącach a w innych tematach piszą, że umowa zlecenia to nie umowa o prace i zasiłek jest przyznawany od ręki.
Przepracowałem na umowę o prace 2 lata i 3 miesiące.
Umowa wygasła 19 lutego 2015 r.
20 lutego zacząłem pracować u innego pracodawcy na umowie zlecenia.
Umowę była przedłużana kilka razy i teraz mam ją do 19 sierpnia.
Na umowie nie mam minimalnej kwoty.W sumie to mam 2 umowy zlecenia jedna jest na 1540 zł brutto(od tej umowy jest składka zdrowotna) a druga 100 zł brutto
Czy jeżeli wypowiem tą umowę zlecenia to czy przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych ze względu, że pracowałem do 19 lutego na umowę o prace 2 lata i 3 miesiące.
Czytam na ten temat na różnych forach ale w każdym temacie pisza co innego.
W jednych tematach pisza, że jak się zrywa umowę zlecenia to zasiłek jest dopiero po 3 miesiącach a w innych tematach piszą, że umowa zlecenia to nie umowa o prace i zasiłek jest przyznawany od ręki.
Ostatnia edycja: