prawo do zasiłku

• Autor wątku Autor wątku Anunaki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anunaki

Użytkownik
Odpowiedzi
97
1. 31.03 zakończyła mi się umowa (pracowałem ponad 12 miesięcy)
2. 03.04 rozpocząłem nową pracę (okres próbny)
- niestety to była zła decyzja praca mi nie pasuje i teraz pytanie jeśli wypowiem tą umowę lub odejdę za porozumieniem stron i pójdę do nowej pracy tj
3. pracy a ta trzecia praca po okresie próbnym nie zostanie przedłużona to czy będzie mi przysługiwał zasiłek do razu?

(w okresie ostatnich 18 miesięcy przepracowałem np 17 lub 18 miesiecy mam 3 świadectwa które zostały zakończone następująco:
1. za wypowiedzeniem przez pracodawcę (zwolnienia grupowe)
2. za porozumieniem stron lub wypowiedzenia umowa przez pracownika
3. umowa wypowiedziana przez pracodawcę za wypowiedzeniem lub umowa zakończyła się

Ostatnia edycja:
Zasiłek po 90 dniach od daty rejestracji jeśli w okresie 6 miesięcy przed rejestracja stosunek pracy zostanie rozwiązany na mocy porozumienia stron lub sam wypowiesz umowe

Ostatnia edycja:
j-ms napisał:
Zasiłek po 90 dniach od daty rejestracji jeśli w okresie 6 miesięcy przed rejestracja stosunek pracy zostanie rozwiązany na mocy porozumienia stron lub sam wypowiesz umowe

tylko w moim przypadku w okresie 6 miesięcy przed rejestracją 3 umowy rozwiązały się:
1 umowa. za wypowiedzeniem pracodawcy
2 umowa. za porozumieniem stron
3 umowa zakończyła się (bez nowej/przedłużenia umowy)

w takim przypadku co bierzemy pod uwagę?

Ostatnia edycja:
w kazdym przypadku bierzemy pod uwage sposób rozwiązania wszystkich umów na 6 miesiecy bezpośrednio przed rejestracją. Inaczej mówiąc, jeśli miałaś porozumienie stron w dniu 01.04.2017, to nie bedzie brane pod uwagę (jako sposób roziązania umowy) dopiero gdy rejestracja w PUP nastąpi po 02.10.2017

Ostatnia edycja:
Powrót