S
strWWWona
Witam serdecznie
Zacznę od samego początku, żeby było wszystko jasne.
Prowadzę stronę internetową o vlepkach. Ostatnimi czasy podjąłem współpracę z jedną z dwóch liczących się w Polsce drukarni vlepek i reklamuję ich u siebie.
Działanie mojej strony polega na tym, że zbieram sam oraz w głównej mierze dostaję zdjęcia vlepek które się pojawiają od ludzi abym umieścił i dzięki temu tworzy się internetowa baza vlepek.
I dziś dostałem taką wiadomość od drukarni, której odmówiłem współpracy :
Czy jest jakaś regułka, którą mógłbym dać na stronę, że nie ponoszę odpowiedzialności :?: Bo naprawdę nie mam kontroli nad tym co nadsyłają mi użytkownicy i z jakich to jest źródłem zawsze zakładam, że fotki są ich autorstwa. Po prostu proszę o pomoc jak wyjść z takiej sytuacji.
Z góry dziękuję bardzo za pomoc.
Zacznę od samego początku, żeby było wszystko jasne.
Prowadzę stronę internetową o vlepkach. Ostatnimi czasy podjąłem współpracę z jedną z dwóch liczących się w Polsce drukarni vlepek i reklamuję ich u siebie.
Działanie mojej strony polega na tym, że zbieram sam oraz w głównej mierze dostaję zdjęcia vlepek które się pojawiają od ludzi abym umieścił i dzięki temu tworzy się internetowa baza vlepek.
I dziś dostałem taką wiadomość od drukarni, której odmówiłem współpracy :
Witamy!
Zauważyliśmy na twojej stronie mnóstwo zdjęć ukradzionych z naszej strony internetowej. Na dole naszej strony widnieje napis WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE, i tyczy się to szczególnie wykonanych przez nas fotek naklejek.
W związku z tym dajemy Ci czas do ostatniego dnia marca, aby wszystkie zdjęcia z twojej strony, które zostały ukradzione z naszej witryny zostały WYCZYSZCZONE. Jeśli w dniu 1 kwietnia znajdziemy choćby jedną fotkę, która została przez nas wykonana i UKRADZIONA bez żadnego pytania o pozwolenie, skierujemy sprawę na odpowiednie tory prawne.
Jako firma działająca w świetle prawa wymagamy od wszystkich innych podmiotów i osób prawnych postępowania zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem.
Z wyrazami szacunku
ULTRASTYL
Czy jest jakaś regułka, którą mógłbym dać na stronę, że nie ponoszę odpowiedzialności :?: Bo naprawdę nie mam kontroli nad tym co nadsyłają mi użytkownicy i z jakich to jest źródłem zawsze zakładam, że fotki są ich autorstwa. Po prostu proszę o pomoc jak wyjść z takiej sytuacji.
Z góry dziękuję bardzo za pomoc.