prawo do zwrotu zakupionego towaru

• Autor wątku Autor wątku 12misiek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

12misiek1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam, nie wiem czy w odpowiednim miejscu zamieszczam moje pytanie, ale mam nadzieję, że tak, gdyż jest ono związane z handlem. Pytanie: Kupiłem wczoraj w sklepie ATLANTIC w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku zegarek za 1298 zł. Chciałbym go jednak zwrócić (nie wymienić). Jak wygląda to ze strony praw konsumenta ? Czy oni muszą towar nienaruszony przyjąć i oddać pieniądze w ciągu paru dni ? Zaznaczam towar w stanie, w jakim otrzymałem. Bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi, będę wdzięczny. Pozdrawiam (pytam, bo nie wiem jak to jest ,a mogą mi kit wciskać, że nie przyjmują).

Ok, nie musi. Ale czy może ? Słyszałem, że to świadczy o firmie. Jak dba o klienta to przyjmie. Nie wiedzą Państwo może jaką opinię ma firma Atlantic (zegarki) ?

wydajesz ponad 1k za zegarek a nie wiesz nic o firmie:)) coś się za dobrze dzieje w Polsce..:)
Kolega wyżej odpowiedział na Twoje pytanie - nie musi, a czy przyjmnie to zależy tylko od samej firmy. Powodzenia w negocjacjach

Witam
Mam pytanie prowadzę sprzedaż sukienek przez internet. Jedna Pani zakupiła u mnie sukienkę na specjalne zamówienie było sprowadzana z USA, uprzedziłam klientkę o możliwość zwrotu towaru lub wymiany. Klientka ta nie dzwoniła do mnie przez kilka dni wkońcu sama zadzwoniła pomijając fakt, że bardzo dziwnie się zachowała odesłała mi sukienkę, ale bez metki. Czy powinnam przyjąć zwrot? Ceny sukienkę, które sprzedaję oscylują w granicach powyżej 1000zł, obawiam się, że później mogę mieć problem ze sprzedażą jej bez matki.

Ma obowiazek oddac Ci w stanie nienaruszonym.. Jak dla mnie uciecie metki to naruszenie stanu towaru jaki dostala od Ciebie, pozdrawiam

Powrót