G
grubero20
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Mam takie problem. W kwietniu tego roku zatrzymała mnie policja w niemczech i poinformowali ze musze wymienicprawo jazdy na niemieckie ze wzgledu na to ze tutaj mieszkam. ok. i wtedy sie zaczely problemy. KFZ domagal sie przedlozenia meldunku z polski ze w czaskie kiedy robilam prawo jazdy(w zasadzie to je konczylam tylko) bylam zameldowana przynajmniej pol rroku w polsce.Od razu mowie NIE była. Wymeldowalam sie poniezaz ów mieszkanie zwyczajnie zostalo sprzedane. W zeszlym roku pojechlam do Polski na miesiac i zwyczajnie skonczylam prawko. Dwa miesiace pozniej kupilam auto i w momecie rejestraci poinformowano mnie iz musze miec meldunek. ok Zamelodwalam sie powtórnie. Na mieszkaniu ojca. I plicja wezwala mnie.
Na rozmowe ale juz wtedy oddalam sprawde adwokatowi. dwa dni temu dostalam odpowiedz od adwokata ze prokuratura odstapilam od wyroku( policja potraktowala mnie zejezdzilam bez prawka) dzis chciallam odebrac prawko a KFZ dalej chce ten meldunek. I każą czekac. Co teraz? Pani w KFZ powiedziala ze jesli nie mialam wtedy meldunku w Polsce to zeby móc jezdzic w niemczech musze tutaj zdac kompletny egzamin i co mam miec dwa prawa jazdy ? (Polskiego mi nie zabrano,bo nie złamałm przepisó to byla zwyczajna kontrola) To jest po prostu śmieszne !
Na rozmowe ale juz wtedy oddalam sprawde adwokatowi. dwa dni temu dostalam odpowiedz od adwokata ze prokuratura odstapilam od wyroku( policja potraktowala mnie zejezdzilam bez prawka) dzis chciallam odebrac prawko a KFZ dalej chce ten meldunek. I każą czekac. Co teraz? Pani w KFZ powiedziala ze jesli nie mialam wtedy meldunku w Polsce to zeby móc jezdzic w niemczech musze tutaj zdac kompletny egzamin i co mam miec dwa prawa jazdy ? (Polskiego mi nie zabrano,bo nie złamałm przepisó to byla zwyczajna kontrola) To jest po prostu śmieszne !
Ostatnia edycja: