Prawo jazdy kat CE zabrane za alimenty.

• Autor wątku Autor wątku SławekG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SławekG

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.
Potrzebuje małej porady mianowicie, jestem dłużnikiem alimentacyjnym. Jestem zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy jako bezrobotny. Zwróciłem się o pomoc do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej i skierowali mnie na kurs prawa jazdy kat. C, CE, i uprawnienia. Chodziłem na każde spotkanie, ukończyłem kurs, pozdawałem egzaminy i można powiedzieć zostałem zawodowym kierowcą. Tylko zanim ukończyłem ten kurs wspomniany wcześniej MOPS zabrał mi to prawo jazdy kat C i CE, a prawo jazdy kat B posiadam i mogę jeździć samochodem tylko nie mogę wykonywać zawodu związanego z kursem. Kurs był robiony z funduszu Europejskiego. Czy mogę coś z tym zrobić odwołać się jakoś albo cokolwiek. Nie ukrywam jestem w ciężkiej sytuacji finansowej i nie posiadam pracy. Starałem się wpłacać po 50% alimentów przez pół roku tylko MOPS nie przyjął tych pieniędzy, kazał wpłacać przez komornika. a komornik zamiast wpłacać do funduszu alimentacyjnego wpłacał sobie na fundusz wpływało jakieś 9, maksymalnie 15 złotych. Jest jakiś sposób na to żebym mógł odzyskać to prawo jazdy, zacząć normalnie pracować i spłacać zaległości??

Powrót