Prawo jazdy,prosze o pomoc !!!

• Autor wątku Autor wątku lidka1980
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lidka1980

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam bardzo powazny problem z ktorym borykam sie od pewnego czasu, moze ktos na tym forum jest w stanie mi pomoc,otoz od 2000 roku jestem zameldowana w niemczech jednak nie wymeldowalam sie z pl, mam polskie prawo jazdy i boje sie na nim jezdzic gdyz wokolo siebie slysze ze nie moge na nim jezdzic bo jest nie wazne.Czy tak naprawde jest, w urzedzie powiedzieli mi ze nie moge tu jezdzic bo zrobilam prawo jazdy bedac tu zameldowana,pojechalam do pl je zrobic a tu przeciez sa tez szkoly jazdy.Niewiem co mam robic czy bez strachu jezdzic na moim prawie jazdy czy isc na nowy egzamin, moze ktos jest bardziej zorientowany w tej sprawie,prosze o pomoc!!!!

Jeżeli jesteś zameldowana jeszcze w Polsce czy masz już nowe prawo jazdy
UE. i kiedy jest wydane .

W Polsce jestem jeszcze zameldowana,prawo jazdy wydane zostalo w 2002 roku a zameldowanie w niemczech mam od 2000 roku.Prosze o szybka rade,niektozi mowia,ze mozna na nim jezdzic niektozi nie,a ja jestem w kropce.Pilnie prosze o rade.

Zapomnialam dodac,prawo jazdy mam nowe gdyz poprzednie po zdaniu prawo jazdy skradziono mi,wiec bedac w pl wyrobilam juz nowe ze znaczkiem UE.

Idź do wydziału komunikacji w Niemczech zdasz to polskie i wymienią ci na niemieckie
musisz mieć 1 zdjęcie tam ci udzielą odpowiedz czy możesz jeździć było tak że do 3 lat
należało wymienić prawo jazdy. Napisz co ci powiedzieli .

nowe nazwisko nowe prawo jazdy

Wyszlam za maz mam nowe nazwisko, mieszkam na stale w Niemczech

dowod sobisty wymienilam od razu
prawa jazdy nie chcieli mi wymienic w Polsce, gdyz w dowodzie nie bylo miejsca zameldowania.
Moj paszport traci teraz wazniosc w lutym tego roku, a tym samym musze go wyminic, i pora wymieniec prawo jazdy ( do tej pory stare nazwisko bylo w paszporcie i w prawie jazdy)
Rozmawialam z konsulatem w hamburgu powiedziano mi ze prawo jazdy moze mi wydac tylko organ Polski.

na jaka ustawe , lub artykul moge sie powolac, aby mi wydali w koncu nowe prawo jazdy.

dodam ze w Polsce mieszkalaam w malej miejscowisci i organy tam pracujce (lekko ujmujac) sa slabo wykszttalcone.
prosze o pomoc gdyz nie moge znalezc odpowiedniej ustawy na ktora si9e moge powolac.

Czy nie masz obecnie meldunku w Polsce .
1.Dlaczego nie wymieniłaś wszystkich papierów na nowe nazwisko
gdy byłaś jeszcze zameldowana w Polsce.
2. Czy dostałaś z urzędu zaświadczenie że się wymeldowujesz do Niemiec itd.;

http://sozpol.com/

Powrót