prawo jazdy proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku tomtomek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomtomek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam ,może tu ktoś będzie umiał mi odpowiedzieć ,gdzie mogę się dowiedzieć czy mogę jeździć już po Niemczech ,miałem zakaz prowadzenia pojazdu na terenie Niemiec na 7 miesięcy ,ten okres już minął i nie wiem gdzie mam tego się dowiedzieć, jak nie znam języka
pozdrawiam

czy byla orzeczona jakas dodatkowa kara? np. oddanie prawa jazdy na okres czasu 1-3 mce

powiem może tak ,zostałem zatrzymany po pijaku ,miałem sprawę w sądzie ,zabrano mi prawo jazdy ,po tygodniu przysłali mi do domu ,dostałem kare do zapłacenia ,zapłaciłem ,przyszły papiery z sądu że nie mogę jeździć na terenie Niemiec 7 miesięcy .Ten czas dawno minął i co dalej ? słyszałem że trzeba robić jakiś test ,ale nic w tych papierach nie pisze takiego .

jesli kara zostala zaplacona, otrzymal pan pj spowrotem, to nie ma problemu :)
gdyby w pismie byla uwaga, ze otrzyma pan pj po zdaniu testu MPU to bylaby inna bajka ;)
otrzymal pan pj w polsce czy w de ?

w Pl dostałem po tyg. przesłali prawo jazdy na adres domy z jakimś papierkiem doczepionym , w decyzji sądu miałem napisane tak:
Prawo jazdy zostaje panu odebrane.Urząd administracyjny dostał polecenie ,przed upływem 7 miesięcy ani nie zezwalać panu na używanie zagranicznego prawa jazdy,ani nie wydawac niemieckiego prawa jazdy.To odebranie prawa jazdy jest równoznaczne z odebraniem prawa jazdy w kraju ,zgodnie z paragrafem 465 kodeksu postępowania karnego.

Powrót