Prawo jazdy za granica?

• Autor wątku Autor wątku Maciej29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maciej29

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Zatrzymana mi prawo jazdy A i B w 2005.maj kara na dwa lata itp. Z tego pisma wyczytalem ze po 2latach musze isc na sam egzamin by odzyskac utracone kategorie. Czy dobrze to zrozumialem? Druga sprawa to czy moge zdawac prawo jazdy za granica jak np w UK ?

[cytat="Maciej29":3h98zvf3]Witam. Zatrzymana mi prawo jazdy A i B w 2005.maj kara na dwa lata itp. Z tego pisma wyczytalem ze po 2latach musze isc na sam egzamin by odzyskac utracone kategorie. Czy dobrze to zrozumialem? [/cytat:3h98zvf3]
Tak.
[cytat:3h98zvf3] Druga sprawa to czy moge zdawac prawo jazdy za granica jak np w UK ?[/cytat:3h98zvf3]
Tak

witam,mam podobna sytuacje..
w grudniu 2006 zatrzymano moje polskie prwo jazdy na 2 lata w uk,
odebrano mi je w sadzie, choc poinformowano ze na terenie uni moge sie dalej poruszac a zatrzymanie dotyczy tylko uk jednak nie potrzebowalem uwczesnie tego dokumentu wiec zostawilem sprawe,
po roku czasu zrobilem kurs ktiury skrocil moja kare do 18 miesiecy a nie 24, na tym samym kursie poinformowano mnie ze po czasie 18 miesiecy moje prawo jazdy zostanie zwrocone tylko ze angielsie tylko jak skoro go nigdy nie mialem...?natomiast polskie niby zostalo wyslane do kraju...
wiec bylem w kraju i w moim urzedzie nie widzieli mojego prawa jazdy natomiast anglia twierdzi ze jak cos to wlasnie do kraju wyslala..
zamiast angielsiego prawa jazdy przyslano mi tzw wstepne prawko upowazniajace do nauki jazdy... wiec czy trzeba zdawac jakis egzamin?? bo takowej informacji nie doastalem? i jesli tak to dlaczego skoro moje prawo jazdy zostalo zatrzymane na okres czasowy, anglicy nie robia wturnych testow jesli im ich dowody zatrzymali? i gdzie moje polskie prawojazdy?
jak dla mnie cos tu wogole nie dziala..
czy jest ktos w stanie udzielic mi jakiejkolwiek informacji?
z gory dzienkuje

Powrót