Prawo jazdy za granicą ?

• Autor wątku Autor wątku borowik20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

borowik20

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Mam wyrok z artykułu 178a & 1 k.k. :beer: i zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych na okres 3 lat. Zakaz ten kończy się 22.VII.2008.
Czy mogę po wygaśnięciu tego zakazu zrezygnować ze zdawania egzaminu w Polsce i wyrobić prawo jazdy od początku w innym kraju np.Ukraina itd.
Dziękuję i pozdrawiam

Coz tak sadze ze nie ma najmniejszych podstaw abys nie mogl wyrabiac prawa jazdy po wygasnieciu zakazu w dowolnym kraju Unii Europejskiej, wowczas dokument jest respektowany przez wiekwsozsc krajow Wspolnoty. Jesli jednak chodzi o Ukraine to zapewne umowy bilateralne miedzy Państwami takze przewiduja mozliwosc posiadania dokumentu zza granicy z naszymi wschodnimi sasiadami.

Mam podobny problem tylko ze ja mam zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych do 2011r.

Czy ja mogę zrobić prawo jazdy na Ukrainie i po minięciu zakazu jeździć na nim ewentualnie wymienić na polskie?

Mam zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych za jazde pod wpływem alkoholu. Dostałem skierowanie na psychotesty. Czy jeżeli po okresie kary zrobie prawo jazdy w UK to po powrocie do Polski będę mógł na nim jeździć i wymienić je na polskie? Czy będę musiał robić w Polsce psychotesty czy jakieś dodatkowe egzaminy?

Powrót