prawo jazdy zabrane w Niemczech za alkohol

• Autor wątku Autor wątku zaq321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dzień dobry moja sytuacja wygląda następującą otóż 4 października br,zostałem zatrzymany do kontroli oczywiście byłem pod wpływem alkoholu na krwi wyszło mi 1.23%dostałem 1300€kary i zakaz jazdy na 8 mscy,dwa już minęły:Dostatnio mi przyszło pismo z wydziału komunikacji że muszę zrobić kurs pierwszej pomocy badania u okulisty i ogólną pozytywne zaświadczenie od lekarza( tak jak na prawo jazdy)I informacje że muszę odesłać im do urzędu jak będę miał już to wszystko,i odbiór prawa jazdy mam na 23 czerwca,moje pytanie brzmi czy otrzymam prawo jazdy w ww dniu,czy np będę miał niespodziankę w postaci takiej że pójdę zadowolony że odzyskam prawko A mi powiedzą że muszę MPU robić,Dodam że to moje pierwsze wykroczenie tzn kontrola w niemczech wcześniej nic nie miałem,i mieszkam w landzie Baden wutenmberg,z tego co czytałem to jedno mówią że MPU jest od 1.1 zaś na stronie oficjalnej pisze że MPU jest od 1.6 dziękuję i proszę o poradę i odpowiedź,pozdrawia.

Witam. Ostatnio miałem kontrolę policyjną i zrobili mi test narkotykowy. Wykryło ku mojemu zdziwieniu amfetamine. Proszę powiedzieć co mi za to grozi? Jest to 1 wykroczenie/przestępstwo w Niemczech. Czy będę skierowany na mpu? Jest to dla mnie bardzo ważne.

Oczywiście zazywalem amfetamine nie tłumaczę się jednak nie w dzień wyjazdu. Mieszkam na stałe w Pl proszę o pomoc.

Cichy89 napisał:
Oczywiście zazywalem amfetamine nie tłumaczę się jednak nie w dzień wyjazdu. Mieszkam na stałe w Pl proszę o pomoc.

Cześć obawiam się że będziesz musiał robić mpu ☹☹☹

Kurde tak myślałem ale to pewne ? Czy mogę mieć jakąś nadzieję? I erklarung doradzasz odeslac bo bez sensu jakieś odwołania nie ?

Kristof1696 napisał:
Dzień dobry moja sytuacja wygląda następującą otóż 4 października br,zostałem zatrzymany do kontroli oczywiście byłem pod wpływem alkoholu na krwi wyszło mi 1.23%dostałem 1300€kary i zakaz jazdy na 8 mscy,dwa już minęły:Dostatnio mi przyszło pismo z wydziału komunikacji że muszę zrobić kurs pierwszej pomocy badania u okulisty i ogólną pozytywne zaświadczenie od lekarza( tak jak na prawo jazdy)I informacje że muszę odesłać im do urzędu jak będę miał już to wszystko,i odbiór prawa jazdy mam na 23 czerwca,moje pytanie brzmi czy otrzymam prawo jazdy w ww dniu,czy np będę miał niespodziankę w postaci takiej że pójdę zadowolony że odzyskam prawko A mi powiedzą że muszę MPU robić,Dodam że to moje pierwsze wykroczenie tzn kontrola w niemczech wcześniej nic nie miałem,i mieszkam w landzie Baden wutenmberg,z tego co czytałem to jedno mówią że MPU jest od 1.1 zaś na stronie oficjalnej pisze że MPU jest od 1.6 dziękuję i proszę o poradę i odpowiedź,pozdrawia.
I jak Twoja sprawa się skończyła

Jeszcze nie wiem,ale jak będę wiedział co kolejek to napiszę na pewno

Otóż udało mi się odzyskać prawo jazdy,nie powiem kosztowało mnie to dużo nerwow i stresu,ale jedno wiem na pewno juz nie bede tak glupi jak bylem i nie popelnie tego samego bledu,pozdrawiam

Mogłeś jeździć w Polsce i gdzie odbierałeś prawo jazdy w Polsce czy w niemczech

Exel02 napisał:
Mogłeś jeździć w Polsce i gdzie odbierałeś prawo jazdy w Polsce czy w niemczech

Otoz przez okres kary nigdzie i niczym nie mogłem jeździć,a prawo jazdy miałem polskie,po zatrzymaniu musiałem oddać i składać papiery o wydanie nowego niemieckiego

Z tego co czytałem to prawo jazdy wysyłają do polski i zakaz jest tylko na niemcy. Czyli to nieprawda?

Exel02 napisał:
Z tego co czytałem to prawo jazdy wysyłają do polski i zakaz jest tylko na niemcy. Czyli to nieprawda?
Tak prawo jazdy wysyłają do pl,ale skoro nie masz prawa jazdy to nie możesz jeździć,z resztą jak wyślą do pl to jak w moim przypadku kazali się do wydziału komunikacji zgłosić i wyjaśnić,a twoja sprawa jak wygląda bo się domyślam że nie bez przyczyny jesteś na tym forum,jak coś pytaj to postaram się pomóc

Na razie nie wiem czekam na papiery z policji. Miałem badanie krwi jeszcze nie mam wyniku. Byłem pod wpływem. Dzięki za odpowiedzi jak coś będę wiedział to napisze

Exel02 napisał:
Na razie nie wiem czekam na papiery z policji. Miałem badanie krwi jeszcze nie mam wyniku. Byłem pod wpływem. Dzięki za odpowiedzi jak coś będę wiedział to napisze
Ok czyli miałeś więcej 1,00 wyniki będziesz miał tak mniej więcej po tygodniu,zadzwonią do Ciebie z policji i powiedzą ile miałeś,potem będziesz czekał na wyrok i karę

Czekam już miesiadz i zero odzewu.

Exel02 napisał:
Czekam już miesiadz i zero odzewu.

O to długo,do mnie po tygodniu zadzwonili z wynikami badania krwi A po 2 tyg od zatrzymania miałem wyrok i karę,a z jakiego landu jesteś?

Hessen Frankfurt am Main to może przez koronę tyle trwa

Exel02 napisał:
Hessen Frankfurt am Main to może przez koronę tyle trwa
też mi się tak wydaje,w każdym bądź razie życzę powodzenia,i niech to będzie nauczka żeby nie jeździć po Alko,wiem bolesna ale jednak bynajmniej dla mnie to byla duza zyciowa lekcja

Nauczkę już mam teraz trzeba ponieść konsekwencje. Jak będę coś wiedział to napiszę dzięki

Exel02 napisał:
Nauczkę już mam teraz trzeba ponieść konsekwencje. Jak będę coś wiedział to napiszę dzięki
człowiek uczy się na własnych błędach,jak będziesz coś więcej wiedział to napisz to postaram się pomóc pozdrawiam

Powrót