prawo jazdy zabrane w Niemczech za alkohol

• Autor wątku Autor wątku zaq321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Exel02 napisał:
Nauczkę już mam teraz trzeba ponieść konsekwencje. Jak będę coś wiedział to napiszę dzięki
Hej i co już wiesz na czym stoisz? Pozdrawiam i życzę pomyślności

Przysłali mi prawo jazdy do Polski do domu mam tymczasowy zakaz poruszania po Niemczech.Nie wiem na jaki okres i nie wiem jaka grzywna czekam dalej.

Witam otoz w pazdzierniku ubieglego roku mial miejsce wypadek na zatoczce plus ucieczka z miejsca wypadku oczywiscie pod wplywem alko pierwsze badanie krwi 1.46 po pol godzinie 1.33
Dostalem wyrok 11 miesiecy zabrane prawko plus 2200 kary teraz moje pytanie co moze zrobic wydzial komunikacji w pl ? Dodam ze sprawa konczy sie dopiero teraz i dopiero beda odsylac do pl prawko na co mam sie nastawiac w pl zeby odzyskac prawko ?

Karkon06 napisał:
Witam otoz w pazdzierniku ubieglego roku mial miejsce wypadek na zatoczce plus ucieczka z miejsca wypadku oczywiscie pod wplywem alko pierwsze badanie krwi 1.46 po pol godzinie 1.33
Dostalem wyrok 11 miesiecy zabrane prawko plus 2200 kary teraz moje pytanie co moze zrobic wydzial komunikacji w pl ? Dodam ze sprawa konczy sie dopiero teraz i dopiero beda odsylac do pl prawko na co mam sie nastawiac w pl zeby odzyskac prawko ?

Są różne praktyki w wydziałach komunikacji, więc na 100% ci nie powiem jak będzie.
Przypadek tego typu: zabrane prawko w czechach, ale bez zakazu jazdy tylko grzywna. Po odesłaniu plastiku do wydziału kom. urząd bez zwłoki oddaje prawko.
Natomiast jeśli jest zakaz to nastawiłbym się na badania w pl. czyli: badania lekarskie w womp, badania psychotechniczne, i chyba też kurs reedukacyjny.

Najprościej dowiedz się u siebie w wydziale kom. ale jak by wymagali badań to możesz pisać odwołania do SKO i jakoś argumentując na swoją korzyść, żeby uniknąć badań i wtopionej kasy

Powrót