Prawo jazdy zdobyc w polsce jako niemiec

• Autor wątku Autor wątku Arthur007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to jak niemcy jezdza na urlopy i w tych urlopach robia prawo jazdy ??
Temat wielokrotnie wałkowany….
Wystarczy poszukać i poczytać nie otrzymasz odpowiedzi jak ominąć prawo

Dzieki serdecznie doszedlem do paru osób którzy zrobili prawko w pl i chcieli zeby iom tu przepisano jeden od 4 lat walczyl nawet zdwokata niby nasylal na wydzial komunikacji w pl i zrezygnowal i powiedzial ze nie ma szans jedynie na pol roku wyjechac do pl i oddac tu niemieckie prawko :( wiec prosciej poprostu zrobic tu wiec jutro sie zapisuje na prawko w niemczech dzieki za pomoc pozdrawiam :)

Witam mam prawo jazdy B obecnie mieszkam i pracuje w niemczech robilem tu badania lekarskie i psychotechniczne na przewoz osob .Obecnie pracuje jako kierowca 9 osobowego bmikrobusa i woze ludzi i dzieci do szkoly .Chce podniesc kfalifikacje na prawo jazdy C lub D czy moje badania psychotechniczne i lekarskie po przetlumaczeniu na jezyk polski beda chonorowane.Prosilbym o szczera odpowiedz w tym temacie:confused:

Mam zameldowanie w polsce i czy to prawda ze musze sie wymeldowac w niemczech a jak to mozna ominac jaka najlepsza podac motywacje wyjazdu

Waldemar nie chodzi o meldunek lecz o faktyczne miejsce Twojego stalego pobytu, ktore decyduje w jakim kraju powinienes robic prawo jazdy. W PL podczas skladania wniosku podpisujesz oswiadczenie, ze przebywasz tam conajmniej 185 dni w ciagu roku co tak naprawde jest w praktyce trudne do sprawdzenia. W DE jak juz zrobisz to polskie prawko to podczas wymiany na niemieckie podtrzymujesz wersje, ktora podales w urzedzie w PL czyli, ze przebywales w PL wieksza czesc roku.

Badania lekarskie i psychologiczne na prawo jazdy

Witam mam pytanie mieszkam w niemczech gdzie pracuje jako kierowca 9 busika do przewozu ludzi.Co 5 lat robie badania lekarskie i psychologiczne.Mam zameldowanie w polsce i chce robic prawo jazdy kat C w polsce moze mi ktos podpowie czy moge moje aktualne wszystkie badania lekarskie po przetlumaczeniu przedlozyc w polsce i beda one chonorowane przez szkole jazdy.Bede wdzieczny za podpowiedz

Powrót