Prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku asia09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asia09

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Pięć lat temu skończyłam kurs na prawo jazdy kat. B - wtedy obowiązywało 20 h jazdy. Po kilku nie zdanych egzaminach zniechęciłam się do dalszych prób. Teraz chciałabym wreszcie się tym zająć. W związku z tym mam pytanie - czy muszę robić kolejny kurs, czy wystarczy kurs doszkalający?

PS. Nie wiem, czy umieściłam post w odpowiednim miejscu, więc z góry przepraszam.

Zalezy ile tych egzaminów nie zdanych... napewno kursu nie trzeba przechodzic z powodu zmiany w ilosci godzin, jesli kurs był zaliczony to się on liczy.

Pozwolę sobie wyjaśnić: kurs zachowuje ważność bezterminowo. Jednak twoje papiery zostały odesłane do wydziału komunikacji w twoim starostwie. Do tego musisz wyjeździć 5 godz. jazd doszkalających (w dowolnej szkole jazdy):

1. napisz list do starostwa z prośbą o odesłanie twoich papierów do wskazanego ośrodka egzaminacyjnego (musisz podać jego adres);
2. daj im ok miesiąca na załatwienie tego;
3. zadzwoń do ośrodka egzaminacyjnego i upewnij się, że dokumenty przyszły;
4. jak już przyjdą jedź się zapisać na teorię;
5. wyjeździj minimum 5 godz jazd doszkalających (osobiście uważam, że lepiej będzie ok 15);
6. po zdobyciu zaświadczenia o wyjeżdżonych 5 godz i zdaniu teorii, zapisz się na praktykę;
7. zdaj egzamin;
8. odbierz prawo jazdy;
9. przestrzegaj przepisów.

Powodzenia

Powrót