Prawo karne!!!!!

• Autor wątku Autor wątku lubiearbuzy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

jak myślisz mój chłopak wyjdzie?????

• Łącznie głosujących
    12
lubiearbuzy

lubiearbuzy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
siemka mam na imię Kaśka. mam wielką proźbę dla wszytskich którzy będą mogli mi pomóc i napisać coś konkretnego. oto sprawa: 15 grudnia policja zawinęła mojego chłopaka, powiedzieli, że chodzi o jakiś mandat... on więc pojechał z nimi i po godzinie zadzwonil i powiedział że go zamykają, NIE WIEDZIAŁ O CO CHODZI NIKT MU NIE POWIEDZIAŁ. znajomy prokurator jego rodziny dowiedział się jak najszybciej mógł za co go zamknęli. okazało się że KURATOR odwiesił mu wyrok sprzed 3 lat ( wyrok ten miał za pobicie - rok w zawieszeniu na 3 lata i dozór kuratora). umotywował to tym, że on się z nim nie kontaktował!!!!!!!! dla mnie jest to niedorzeczne i chamskie!!! mój chłopak nie ma problemu z parwem od tamtej pory, studiuje, pracuje, mieliśmy się pobrac na wiosnę!!!! wszytsko mi się zawaliło - tak jak i jemu. najgorsze jest to że sąd wysyłał pisma w sparwie posiedzenia, niestety nie wiedzileiśmy o tym. około czerwca - przed wyjazdem do anglii - zanieślismy pismo procesowe do sekretariatu sądu w którym podaliśmy inny adres do korespondencji. wszytskie listy polecone sąd przesyłał na zły adres. gdyby on wiedział że bedzie posiedzenie w tej sprawie napewno by się zgłosił i teraz nie siedziałby w więzieniu!!!!!!!! nasz znajomy prokurator napisał zażalenia i wszystkie możliwe w tej sytuacji pisma. czekamy na odpowiedź. ja chciałam Was zapytać co o tym myślicie i czy uważacie że uda się wyciagnąc mojego chłopaka z więzienia????? bardzo proszę o pomoc

Z tego co piszesz wynika, ze możliwe do poczynienia kroki zostały poczynione (zażalenie). Pozostaje czekać na rozpoznanie zażalenia (jak domyślam się złożonego wraz z wnioskiem o przywrócenie terminu do jego złożenia, który zapewne już upłynął).

dokładnie tak!!!! ale bądźmy dobrej nadzieji.

zapadła już decyzja, ale te kobiety w sądzie nie chcą mi udzielić informacji więc czekam!!!! on się dowie pierwszy, przeczucie mam dobre!!!! mam nadzieje ze jutro ewidencja dostanie polecony z sądu o zwolnią mojego chłopaka!!!!! wierze

Witam mam na imie Ania i prosze o pomoc.Mój brat dwa tygodnie temu miał sprawe o pobicie przyznał sie do winy ale mialł juz o to zawiasy 2 lata.Zbierali na niego karkoteke równeż za jazde po wypiciualkocholu.Dostał wyrok 1,5 ale ne jest jeszcze uprowomocniony i odrazu zabrali go do sankcji na 3 miesiące.Czy jest możliwość że po odsiedzeniu 3 miesięcywyjdzie na wolność??Prosze o szybką odpowiedz:(

Może ktoś odpisać??

możliwość jest ,ale bym zbytnio na nią nie liczył...

Aż tak to le wygląda??to dlaczego go wzieli na sankcje ?

Zupełnie nie znając sprawy raczej nikt Ci nie napisze dlaczego go zabrali... Tak zadecydował Sąd i decyzję swą uzasadnił, a na to orzeczenie można było złożyć zażalenie.

i po co zakładać ankietę ? - uważa pani ,że jak większość będzie na "tak" to prokurator wypuści chłopaka ,a jak na "Nie" to pozostawi w areszcie?

a po to żeby Pan miał pytanie!
z tamtej sprawy nici - ponieważ MINĄŁ termin na składanie zażalenia ale już pół kary minęło...

wokandę ma na początku lipca....

Powrót