Prawo komunikacyjne - rejestracja :)

• Autor wątku Autor wątku ziombel012
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ziombel012

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam , przegladam to forum juz kilka godzin i nie moge znalesc podobnego przypodku :)

Sprawa wygląda tak , sprzedałem auto , dwa lata temu , podczas przeprowadzki zagineła mi umowa kupna-sprzedazy na tamten samochód
, mijał czas , oczywiscie kupujący nie raczyl zarejstrowac samochodu na siebie ani oplacac ubezpieczenia ( udalem sie do wydzialu komunikacji i ludzie prosci aczkolwiek ciemni , poradzili mi skontaktowac sie z osoba ktora odemnie kupila auto i napisac nowa umowe albo przepisac stara :) no dobrze bardzo fajnie , ale tego nie moge uczynic gdyz uplynelo tyle czasu a ja nie mam zadnych namiarów ( jedyne co mam to Miasto z ktorego pochodzi kupujacy , jego imie , oraz nazwe ulicy ale bez numeru domu , oraz rok urodzenia , tyle udalo mi sie przypomniec )

- Czy istnieje jakis legalny sposob na rozwiazanie sprawy i wyrejstrowanie auta ( nadal jest w dokumentach wydzialu komunikacji na mnie )
- czy mozna poprsic policje o pomodz w ustaleniu adresu >? na podstawie posadanych danych >? ( aczkolwiek odmyslam sie ze nie beda chcieli udzielic mi zadnej pomocy :) , bo to przeciez sa dane osobowe ?
- z tego co sie orentowalem moge taki samochod wyrejestrowac jedynie na podstawie
a ) umowy kupna sprzedaz
b ) zaswiadczenia o kasajcji auta ze stacji recyklingu

sprawa sie komplikuje bo istnieje takie cos jak 2,5 tysia kary za nie oplacanie OC :)

Kradziezy nie moge zglosic bo auto sprzedalem , no a jesli sie przypadkowo odnajdzie :) ( no ale jak moge zglosic kradziez jak nie mam dowodu rejstracyjnego :)

Z dokumentow posiadam jedynie umowe kupna sprzedazy ktora zawarlem ze sprzedjacym od ktrego ja kupilem AUTO :) podkreslam iz samochod byl wart 600 zł :)

Oczwyiscie mozna auto sprzedac jeszcze raz na tak ZWANEGO ŻULA :) ale to jest nielegalne

Czy po sprzedaży samochodu nie zgłosiłeś tego faktu w PZU lub wydziale komunikacyjnym

Powrót