J
johanatomana57
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam,
czy znajdzie się tutaj ktoś kto zna prawo niemieckie?
Mieszkałam rok w Niemczech. Pod koniec grudnia 2017 roku wymeldowałam się z Niemieck i wróciłam do Polski. W urzędzie otrzymałam dokument potwierdzający wyjazd na zawsze z kraju - Niemiec tzw. Abmeldebestatigung. Pani w urzędzie powiedziała żę dziękie temu dokumentowi mogę anulować moje umowy mimo ich obowiązywania. To samo piszę na internecie. Anulowalam tak umowę z TMobile, z Bankiem, z Ubezpieczalnią itd. Tylko siłownie nie chcę mi anulować umowy
Każą płacić mi do końca roku 2018 za siłownie,a przecież ja już tam nie chodzę, dałam im wypowiedzenie nie przyjeli go, mojego Abmeldebestatigung też nie przyjęli. Uważam że jest to niezgodne z prawe, skoro inne instytucje go przyjęly, dlaczego siłownia go odrzuca? Czy znajdę jakiś paragraf mowiący o tym w prawie niemieckim? Jestem bezsilna...
Proszę o pomoc.
czy znajdzie się tutaj ktoś kto zna prawo niemieckie?
Mieszkałam rok w Niemczech. Pod koniec grudnia 2017 roku wymeldowałam się z Niemieck i wróciłam do Polski. W urzędzie otrzymałam dokument potwierdzający wyjazd na zawsze z kraju - Niemiec tzw. Abmeldebestatigung. Pani w urzędzie powiedziała żę dziękie temu dokumentowi mogę anulować moje umowy mimo ich obowiązywania. To samo piszę na internecie. Anulowalam tak umowę z TMobile, z Bankiem, z Ubezpieczalnią itd. Tylko siłownie nie chcę mi anulować umowy
Proszę o pomoc.