prawo pobytu dla zony

• Autor wątku Autor wątku pawel7791
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel7791

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
biore slub z cudzoziemka w jej kraju ja obecnie mieszkam w uk posiadam status rezydenta a moje pytanie jest nastepujace CZY ABY UZYSKAC PRAWO POBYTU DLA PRZYSZLEJ ZONY W UK MUSZE ZAREJESTROWAC AKT MALZENSKI W POLSCE CZY WYSTARCZY ZE NA MOCY PRAWA JEJ KRAJU JEST MOJA ZONA?

musisz zrobic Umiejscowienie (rejestracja) aktów stanu cywilnego w polskich księgach stanu cywilnego. Status rezydenta nic tu nie zmienia nadal jestes obywatelem RP

czy bez tego nie dostanie familly permint?

o to musisz pytać w Home Office w zasadzie moga sprawdzic Twoje dane w kraju a tam nie beda wiedzieli o Twoim slubie. Zreszta masz obowiazek poinformowac swoj kraj o zawarciu zwiazku.

w takim razie gdzie lepiej wziac slub?u niej w kraju czy w Polsce?narzeczona jest z Afryki

Tak wiem pamietam Twoje posty i proponuje konsultacje z prawnikiem napisz w jakim miescie mieszkasz.- mysle, ze w tej sytulacji tylko on fachowo udzieli ci porady.

mieszkam w grays

Eliss napisał:
musisz zrobic Umiejscowienie (rejestracja) aktów stanu cywilnego w polskich księgach stanu cywilnego. Status rezydenta nic tu nie zmienia nadal jestes obywatelem RP

smietnik

Powrót