prawo rodzinne

• Autor wątku Autor wątku nergal77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nergal77

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam, urodzilam dziecko ktorego ojciec jest Niemcem.Corka urodzila sie w Polsce ojciec uznal ja w USC.Zameldowal ja w Niemczech, podrabiajac moj podpis napisal ze wyrazam zgode na to by dziecko mieszkalo z nim w Niemczech,dla mnie to rownoznaczne z tym, ze zrzeklam sie praw do dziecka(chyba ze sie myle) Teraz domaga sie bym przyjechala z dzieckiem do Niemiec, gdyz kontrole zapowiedzial pracownik Jugenamdt, z tym, ze ma mnie nie byc przy tej wizycie. nie podoba mi sie to , mam wrazenie ze cos kombinuje. dodam, ze chodzi o pieniadze z socjalu. moze ktos mi rozjasni sytuacje.

Uważaj co zrobisz dalej.
On pewnie kombinuje żeby mieć płacone jako ojciec wychowujący samotnie dziecko.
Kindergeld i alimenty z Jugentamtu na dziecko przez 6 lat a potem oni obciążą ciebie zwrotem tych pieniędzy.
Decyzją Jugenamdtu może ci narobić kłopotu gdy zawieziesz dziecko do Niemiec.
Czy masz zameldowane dziecko w Polsce w wyrobiony dowód lub paszport dla dziecka.
Załóż sprawę sądową w Polsce o przyznanie alimentów na dziecko.
http://forumprawne.org/niemcy/147775-nazwisko-dziecka-2.html

Ostatnia edycja:
dziecko ma meldunek w Polsce, dowodu ani paszportu jeszcze nie mam bo potrzebuje jego zgody a on chwilowo jest w Niemczech. On twierdzi ze kontrola Jugenamdt jest jedorazowa, ale w to nie wierze, tak on kombunuje z kasa ale nie bylo mowy ze bedzie samotnym ojcem ale teraz jak podrobil moja zgode na zamieszkanie dziecka z nim w Niemczech to bylo dzisiaj i od razu telefon z Jugenamdt to dziwne, wszystko to dla mnie dziwne, tak czy owak nie mam zamiaru jechac do De ani wyrazac zgody na wyrobienie niemieckiego paszportu:mad:

To dziecko i tak ma obywatelstwo niemieckie po ojcu (i polskie po tobie), a wiec ewentualna kwestia wyrobienia paszportu niemieckiego dla dziecka opiera sie wylacznie o prawo niemieckie, nie wiem teraz z glowy czy wg prawa niemieckiego do wyrobienia paszportu potrzebna jest zgoda obojga rodzicow

on byl dzis w urzedzie i do wyrobienia paszportu potrzebna jest moja pisemna zgoda.Mnie martwi czy to co on za mnie napisal ,ze wyrazam zgode na to by dziecko mieszkalo z nim w Niemczech, nie oznacza ,ze w swietle ich prawa zrzeklam sie praw do dziecka, skoro przy kontroli z Jugenamdt nie moge byc obecna?dodam, ze nie mamy slubu ,ja nie mam meldunku w Niemczech

Jak cie to martwi, napisz do Jugendamtu, ze NIE wyrazilas nigdy pisemnej zgody na nic i ze twoj podpis jest podrobiony

on twierdzi ze tego pisma zarzadal urzad pracy a nie jugenamdt,ktos wie czy tak mozliwe?ponoc jest mu to potrzebne zeby dostawac kase za eltern zeit

dla ciebie jest drugorzedne, jaki urzad tego zarzadal i dlaczego. TY sie musisz zdecydowac, czy chcez go wpierac w klamstwach wobec urzedow niemieckich w celu wyludzenia zasilkow czy nie

dla mnie kasa to sprawa drugorzedna, ja boje sie ze pozniej on moze mi zabrac dziecko, tym bardziej ze ostatnio nie uklada nam sie najlepiej, i ja mysle tylko o dziecku a nie o zasilkach

No to skoro wiesz o sfalszowaniu twojego podpisu wobec urzedow niemieckich, powinnas napisac do tych urzedow krotkie pismo w stylu "doszly do mnie sluchy, ze przedstawiono w Waszym urzedzie rzekomo oswiadczenie z moim podpisem o tresci..... Z zwiazku z tym prostuje, iz nigdy wlasnorecznie nie sporzadzilam takiego pisma" albo cos w tym rodzaju. A tak cos niby wiesz, ale nie reagujesz, potem bedzie wszystko trudniej odkrecac niz z gory przedstawiac prawde

to sensowne rozwiazanie, tym bardziej ze wczoraj mowil ze juz zlozyl to pismo a jak zobilam o to awantur, ze nic nie podpisywalam i zrobil to nic nie mowiac to zmienil wersje ze ma to dopieo zaniesc w poniedzialek. ewidentnie sciemnia

nergal77
ponoc jest mu to potrzebne zeby dostawac kase za eltern zeit
Kwestia urlopu wychowawczego w Niemczech | Praca w Niemczech
Jeżeli ojciec dziecka będzie na tzw. urlopu wychowawczego (po niemiecku Elternzeit)
od1-3 lat czy to nie będzie znaczyło dla Jugentamtu że to ojciec wychowuje dziecko a ty przebywasz pod innym adresem za twoją zgodą wtedy prawo do dziecka będzie miał ojciec dla Jugentamtu ??? Dałaś mu metrykę urodzenia dziecka więc na tej podstawie je pewnie zameldował i kompinuje dalej.

metryke wzial sam z usc bo uznal dziecko wiec nie mial z tym problemu. na zdrowy rozum to jest tak jak piszesz -wyrazam zgode na mieszkanie dziecka z ojcem wiec ja go nie chce a on jest prawnym opiekunem.Ja mu w ten sposob to tlumacze a on wpiera mi ze to nie tak. Sadze ze ta wizyta jugendamt ma wlasnie zwiazek z tym ,ze on chce samotnie wychowywac dziecko,a oni chca sprawdzic czy on ma odpowiednie warunki.

nergal77
Sadze ze ta wizyta jugendamt ma wlasnie zwiazek z tym ,ze on chce samotnie wychowywac dziecko,a oni chca sprawdzic czy on ma odpowiednie warunki
.
Jugentamt działa bardzo szybko dla dobra dziecka szybciej jak sąd w Polsce decyzje są potem kłopotliwe dla matki dziecka i sądy W Polsce mają potem z tym kłopot.

Ostatnia edycja:
on caly czas tlumaczy, ze on nie chce mi ograniczyc praw do dziecka, ze na wyrobienie dokumentow i odnosnie dziecka potrzebna jest moja pisemna zgoda i nie musze sie niczego obawiac ale mowic mozna wszystko..... glowa mnie boli od myslenia

Jesteś z dzieckiem w Polsce nic sie nie martw gdy dziecko przekroczy granice wtedy będzie podlegało prawu Niemieckiemu narazie to on ma kłopot za wprowadzenie w błąd Jugentamtu gdy nie będzie dziecka .

Powrót