Prawo w grach internetowych

• Autor wątku Autor wątku krystek323
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krystek323

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie mam nadzieję że pisze w dobrym dziale, otóż sprawa wygląda tak...
Kilka dni temu posiadałem skórki w grze CS:GO (platforma STEAM)które pożyczałem sobie z kolegą na wzajem, pewnego dnia do kolegi napisał ktoś o takim samym pseudonimie jak ja, a że z kolegą umówiłem się tak że gdy bedą mi potrzebne mi je odda, wiec wysłał skórki temu komuś kogo ja ani mój kolega nie zna i przepadły...
Czy jest możliwość zrobienia coś z tą sprawą ? Od razu zaznaczę że w regulaminie gry jest napisane przed czym uważać, oraz że oni nie ponoszą odpowiedzialności za utracone przedmioty...
Cena jaka była tych przedmiotów to około 400$, tylko dla platformy sa to bez wartościowe rzeczy i użytkownicy mogą ustalać cenę jaką chcą ...
Zacytuję część regulaminu

"Pracownicy Valve nigdy nie poproszą cię o wymienienie się z nimi przedmiotami. Dotyczy to również osób podających się za pracowników Pomocy technicznej Steam.

Użytkownicy, którzy podają się za pracowników Valve, a także konta proszące o weryfikację przedmiotów oraz użytkownicy wysyłający wiadomość, w której nalegają, że musisz wymienić się z nimi swoimi przedmiotami w celach bezpieczeństwa lub przeprowadzenia śledztwa muszą być natychmiast zgłoszeni za oszustwa podczas wymiany."

"Użytkownicy powinni zawsze dwukrotnie upewniać się co do proponowanych w wymianie przedmiotów przed akceptacją, nawet jeżeli to oznacza sprawdzenie każdego przedmiotu w wymianie wielu przedmiotów. Zweryfikuj przedmiot i jego jakość lub rzadkość przed potwierdzeniem wymiany."
I tam dalej jest długa lista czego użytkownik ma się przestrzegać...

Jedyna opcja to zglosic sprawe na policje i liczyc na to, ze oszust logowal sie ze swojego IP.

Regand napisał:
Jedyna opcja to zglosic sprawe na policje i liczyc na to, ze oszust logowal sie ze swojego IP.

Tylko skąd wziąć IP skoro ze steam nie ma szans uzyskać co to za ip itp ... jedyne co mam to IP z TS3 komunikatora, ale to ip pochodzi z niemiec a pokazywało że lokalizacja polska więc jeśli używał programu albo coś to nic nie zrobię tak ?

Powrót