Prawojazdy - PKK - MELDUNEK - POMOC

• Autor wątku Autor wątku Szagu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szagu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!

Chciałbym prosić o pomoc, nie wiem co mam robić więc zacznę od mojej sytuacji, może ktoś coś..

Mieszkam w Norwegii od 2008 roku, mając 18 lat zrobiłem prawojazdy kat.B w Polsce - miałem wtedy jeszcze miejsce zamieszkania czy też meldunek w Polsce.

Teraz zjeżdżam na wakacje do Polski we wrześniu, chciałbym zrobić dodatkową kategorie. Od dwóch lat nie jestem zameldowany w Polsce, nie mam miejsca zamieszkania i żadnego meldunku.

Przy przystąpienia do kursu, potrzebny jest PKK-Profil Kandydata na Kierowcę,
Jednakże żeby go otrzymać, muszę mieć miejsce zamieszkania - a go nie mam.

I tu pytanie. Mam dowód osobisty a na nim adres zameldowania. Czy będą jakieś problemy używając tego adresu - tam gdzie byłem kiedyś zameldowany?

Co mam zrobić? krok po kroku? Jak zależy mi na czasie i nie mam czasu meldować się?

Jest ktoś w stanie mi pomóc? Zależy mi na czasie.. chciałbym wiedzieć od czego chociaż zacząć..

Pozdrawiam, Blazej.

Mieszkając w Norwegii najłatwiej będzie Ci zrobić prawo jazdy w Norwegii. Żeby zrobić prawko w Polsce musisz tu mieszkać co najmniej 185 dni w roku.

Hej!
Dzięki za odpowiedź.

Robiłem trzy lata temu prawojazdy na kategorie B. w Polsce - mieszkając w Norwegii już ładne kilka lat.. Tylko że wtedy miałem jeszcze meldunek w Polsce, od dwóch lat go już nie mam.. Nie chce robić w Norwegii, kosztuje to majątek i czas.

Mimo tego wszystkiego chce znaleźć sposób, proszę o pomoc a nie o rady typu, że mogę robić prawko w Norwegii..

Powrót