J
jedrek.bozykowski
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, na wstępie zaznaczę iż jestem pełny pokory i z góry przepraszam/proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu tematu jeśli nie w tej kategorii zamieściłem.
Otóż sprawa pospolita, pracodawca nie zapłacił należnej pensji z ekwiwalentem za urlop, zrobiło się z tego ponad 5 tys. no standard na polskie warunki.
Sprawa utknęła w momencie kiedy uzyskałem prawomocny nakaz zapłaty z sądu.
Temat wygląda tak że jet to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością która:
po pierwsze - istnieje i nie jest w upadłości
po drugie - wiem że cały kapitał(?) spółki został wyprzedany (komputery, laptopy, cały sprzęt elektroniczny, nawet meble)
po trzecie - spółka od dawna nie istnieje pod adresem podanym w KRS, właściwie nie wiadomo gdzie jest teraz siedziba i nie wiadomo pod jaki adres kierować pisma - KRS po prostu nie jest od 3 lat aktualizowany
O co mi chodzi?
Prawomocny wyrok posiadam od 2 tygodni, sprawy nie kierowałem do komornika, ponieważ stwierdziłem że przy standardowych procedurach to komornik i za 100lat nic nie ściągnie.
Interesuje mnie dobranie się bezpośrednio do majątku członków Zarządu.
Czy jest to możliwe?
No bo skoro oficjalnie kapitału do zajęcia brak to chyba Zarząd powinien w tego rodzaju spółce odpowiadać swoim majątkiem?
Pozdrawiam Forumowiczów
Temat zdublowałem, ponieważ za pierwszym razem zamieściłem nie w tym dziale co trzeba
a przenieść z poziomu edycji nie można... 
Otóż sprawa pospolita, pracodawca nie zapłacił należnej pensji z ekwiwalentem za urlop, zrobiło się z tego ponad 5 tys. no standard na polskie warunki.
Sprawa utknęła w momencie kiedy uzyskałem prawomocny nakaz zapłaty z sądu.
Temat wygląda tak że jet to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością która:
po pierwsze - istnieje i nie jest w upadłości
po drugie - wiem że cały kapitał(?) spółki został wyprzedany (komputery, laptopy, cały sprzęt elektroniczny, nawet meble)
po trzecie - spółka od dawna nie istnieje pod adresem podanym w KRS, właściwie nie wiadomo gdzie jest teraz siedziba i nie wiadomo pod jaki adres kierować pisma - KRS po prostu nie jest od 3 lat aktualizowany
O co mi chodzi?
Prawomocny wyrok posiadam od 2 tygodni, sprawy nie kierowałem do komornika, ponieważ stwierdziłem że przy standardowych procedurach to komornik i za 100lat nic nie ściągnie.
Interesuje mnie dobranie się bezpośrednio do majątku członków Zarządu.
Czy jest to możliwe?
No bo skoro oficjalnie kapitału do zajęcia brak to chyba Zarząd powinien w tego rodzaju spółce odpowiadać swoim majątkiem?
Pozdrawiam Forumowiczów
Temat zdublowałem, ponieważ za pierwszym razem zamieściłem nie w tym dziale co trzeba