O
obrotny
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam,
Dnia 15.01.2013 dostałem nakaz zapłaty z EPU.
Zalogowałem się do e-Sądu, pobrałem/zainstalowałem certyfikat
Widnieje Nakaz zapłaty z dnia 10/01/2013
Chciałem dołączyć do sprawy POPRZEZ "Dołącz do sprawy" ale przed tym zaznaczyłem opcję:
"wnoszę o ustanowienie komunikacji elektronicznej"
podałem kod i wszystko ładnie pięknie... Ale nie ma nic w folderze "MOJE SPRAWY" I nie mogę złożyć SPRZECIWU. Ani w "MOJE NAKAZY" także nie ma przycisku "Złóż sprzeciw". Czy mam na coś czekać ?
To jedno.
A drugie.
Zadzwoniłem do PRESCO do Piły i uzyskałem informację ze dnia 14 Września 2009 spłaciłem część długu i tym samym uznałem dług. Zadałem jej pytanie czy od tego czasu także nalicza się przedawnienie. Nie odpowiedziała
I moje pytanie brzmi: Czy od 14 Września do dnia 31.12.2012 (POZEW), dług jest przedawniony i mój sprzeciw będzie uzasadniony ?
PS: Kara umowna z IDEA 22.01.2007 / 800 zł Ostatnia Data z IDEA.
14.09.2013 / Ostatnia wpłata do PRESCO
05.2008 / Kupiony dług przez PRESCO
Z góry dziękuję i obiecuję ze przeglądałem forum w poszukiwaniu odwiedzi na nurtujące mnie pytania.
Pozdrawiam
Aleksander
Dnia 15.01.2013 dostałem nakaz zapłaty z EPU.
Zalogowałem się do e-Sądu, pobrałem/zainstalowałem certyfikat
Widnieje Nakaz zapłaty z dnia 10/01/2013
Chciałem dołączyć do sprawy POPRZEZ "Dołącz do sprawy" ale przed tym zaznaczyłem opcję:
"wnoszę o ustanowienie komunikacji elektronicznej"
podałem kod i wszystko ładnie pięknie... Ale nie ma nic w folderze "MOJE SPRAWY" I nie mogę złożyć SPRZECIWU. Ani w "MOJE NAKAZY" także nie ma przycisku "Złóż sprzeciw". Czy mam na coś czekać ?
To jedno.
A drugie.
Zadzwoniłem do PRESCO do Piły i uzyskałem informację ze dnia 14 Września 2009 spłaciłem część długu i tym samym uznałem dług. Zadałem jej pytanie czy od tego czasu także nalicza się przedawnienie. Nie odpowiedziała
I moje pytanie brzmi: Czy od 14 Września do dnia 31.12.2012 (POZEW), dług jest przedawniony i mój sprzeciw będzie uzasadniony ?
PS: Kara umowna z IDEA 22.01.2007 / 800 zł Ostatnia Data z IDEA.
14.09.2013 / Ostatnia wpłata do PRESCO
05.2008 / Kupiony dług przez PRESCO
Z góry dziękuję i obiecuję ze przeglądałem forum w poszukiwaniu odwiedzi na nurtujące mnie pytania.
Pozdrawiam
Aleksander