presco

• Autor wątku Autor wątku anna7896
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anna7896

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
witam mam takie pytanie mianowicie w 2010 r splacalam dlug do firmy presco za nie zwrocony dekoder w wysokosci 1440 zl , sprawa miala byc zakonczona a dzis dzwoni pan z firmy presco i oznajmia mi ze to co splacilam to bylo odszkodowanie za dekoder a teraz mam zadluzenie na 1430 zl za nie oddanie dekodera ktory mi skradziono czy cyfra plus nalicza dwukrotnie kare umowna za dekoder prosze o szybka odpowiedz

pomozcie co mam w tej sytuacji zrobic , czy po raz kolejny mam placic ???? pomozcie prosze

wciskaja ci totalne bzdury poco wogole splacalas jesli dlug z 2010 ro9ku jest juz przedawniony a teraz to tak jakbys przyznala sie do dlugu , trzeba bylo spokojnie czekac i nie placic a jak przyszlo by pismo z sadu to normalnie w swiecie zglosic sprzeciw bo dlug ptzedawniony .O matko naiwnosc ludzka nie zna granic

nie splacaj kobieto 2 raz bo robia cie w balona zlos sprawe do sadu ze naciagneli cie na kolejny dlug nie uprzedzajac cie ze nie masz calkowicie splaconego dlugu , apropo na 2 raz jak bedziesz cos chciala spalcac poradz sie kogos kto sie na tym zna bo mysle ze teraz to juz troszke za pozno

minely 3 lata wedlug mnie sprawa jest przedawniona i nie rob juz nic tylko czekaj jesli przyjdzie cos z sadu zglos sprzeciw i przedawnienie to wszystko ,sprawa zostanie zakonczona

witam ponownie mam pytanie dzis zadzwonil do mnie pan z windykacji presco informujac ze 24/06/2013 skierowal sprawe do sondu o wydanie nakazu zaplaty jednakze okazuje sie ze poraz kolejny korespondencja jest kierowana na adres pod ktorym nie mieszkam od 11 lat , najzabawniejsze jest to iz posiadaja moj obecny adres pod ktory slali mi wezwania do zaplaty , wiem ze jest to e sad rejonowy w lublinie tyle raczyl mi pan powiedziec , nie mam mozliwosci sprawdzic czy przeslali juz nakaz pod podany adres przez presco, co mam zrobic zeby nie przegapic terminu podniesienia przedawnienia sprawy

Pilnie proszę o odpowiedź.

Czy odszkodowanie za niezwrócony dekoder przedawnia się po 3 latach?

Dziękuję.

I jeszcze jedno pytanie.
Roszczenie jest zatem przedawnione, bo miało to miejsce w 2001r. Wiem, że muszę podnieść w sprzeciwie od nakazu zapłaty przedawnienie, ale nie mam już żadnych dokumentów, np. umowy dekoder i usługę. Czy to Presco będzie musiało przedstawić ten dokument czy ja? Kto będzie musiał dowodzić?

Dziękuję.

I jeszcze jedno pytanie.
Roszczenie jest zatem przedawnione, bo miało to miejsce w 2001r. Wiem, że muszę podnieść w sprzeciwie od nakazu zapłaty przedawnienie, ale nie mam już żadnych dokumentów, np. umowy dekoder i usługę. Czy to Presco będzie musiało przedstawić ten dokument czy ja? Kto będzie musiał dowodzić?

Na sądowym formularzu jest miejsce na dowody - mam tam nic nie uzupełniać?

Presco będzie musiało dowodzić, że nie jest przedawnione? Bo ja żadnej umowy już nie mam na poparcie dowodu.

anna7896 napisał:
co mam zrobic zeby nie przegapic terminu podniesienia przedawnienia sprawy
jeśli nakaz poszedł na nieprawidłowy adres to nie ma doręczenia zastępczego, tym samym bieg 14-dniowego terminu na wniesienie sprzeciwu nie zaczął biec. sprzeciw możesz wnieść zaraz po tym jak się dowiesz o nakazie (wskazane), albo nawet i za rok

Powrót