Prezentacja

• Autor wątku Autor wątku Kasia 90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasia 90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Muszę zrobić prezentacje na temat Ustawa z dnia 6 lipca 2001 r. o gromadzeniu, przetwarzaniu i przekazywaniu informacji kryminalnych.
Co musi być zawarte w tej prezentacji?

Co masz na myśli? Przepisy przecież nie regulują takich rzeczy. Nie wiemy na co zwraca uwagę osoba, do której skierowana będzie prezentacja. Ustawa nie jest długa - 15 stron, w praktyce 4 rozdziały + dwa rozporządzenia (o kartach zapytania i kartach rejestracyjnych). Oczywiście jeśli chcesz i czujesz, że przez to Twoja prezentacja będzie bardziej wartościowa, to możesz opisać więcej: proces legislacyjny, uchylone rozporządzenia.

A może po polsku? Nie rozumiem co napisałeś. Uczę się administrację, prawa nie rozumiem kompletnie. Nie wiem jak mam zrobić ta prezentacje czy mam po prostu skopiować całą ustawę i tylko to czy ja trzeba omówić jakoś?

Kolega napisał, że nie jest to problem prawny, a przepisy też nic nie mówią co ma być w prezentacji o tej ustawie. Jeśli chcesz coś prawnego to jedyne co mogę zasugerować to NIE umieszczać tam materiałów naruszających prawa autorskie.

A znacie jakieś kontrowersje lub afery związane z tą Ustawa?

Powrót