PROAMA egzekwuje nieistniejący dług

• Autor wątku Autor wątku wojciechr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Robilee napisał:
No nie. Ferdek, w wielu sprawach się spieraliśmy, ale aż takiej herezji jeszcze u Ciebie nie widziałem.

Ironia... :D mam nadzieję, że się nie obrazi.... a jesli tak to od razu przepraszam ... :wow:

Robilee napisał:
To oczywiste, że żartowałeś. W przeciwnym razie piekło by Cię pochłonęło ze skutkiem natychmiastowym.

I tak byłem grzeczny moja córka 10 lat od swojego kolegi usłyszała..

" jesteś taka brzydka jak twoja matka.."

- teraz chodzę i też tak mówię... :roza: w domu zonie....

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Widzę, że dyskusja rozgorzała.

Chciałem dodać jak dalej toczy się sprawa. Otrzymuję codziennie telefon z Kaczmarski Inkasso. Już nawet nie odbieram. Pytałem kilkakrotnie o dowód zawarcia umowy - odpowiedź - jest ale nie pokażemy.

Zauważyłem jednak ciekawą praktykę. Wypisują do mnie maile i SMS aż do momentu kiedy straszą zgłoszeniem do sądu. W tym momencie zmienia się osoba prowadząca moją sprawę i dostaję te zabawne telefony i maile od początku. W taki sposób widzę już 3 lub 4 nazwisko osoby prowadzącej sprawę i w koło ten sam scenariusz.

Przesłałem im informację, że jeśli nie przedstawią dowodu zawarcia umowy to potraktuję sprawę jako próbę wyłudzenia. Odpowiedzi brak.

Zaczynam poważnie myśleć nad zgłoszeniem stalkingu bo usilne prośby o zaprzestanie telefonów i maili do czasu przedstawienia dowodu zawarcia umowy nic nie dały.

zgłoszenie stalkingu nic nie da moim zdaniem, co najwyżej paragraf o złośliwym niepokojeniu z kodeksu wykroczeń.

papier cierpliwy.... jeśli pomimo zgłoszenia dalej nękają....

to co szkodzi napisać i zgłosić 3 różne wnioski: próba wyłudzenia, stalking i niepokojenie

w końcu to ktoś w policji i prokuraturze będzie musiał popracować.... :) a może do Proamy dotrze, żeś "nie jełop" i w kaszę sobie nie dasz dmuchać.....

Robilee napisał:
będzie ubaw u windykatorów.
twarzą w twarz z prokuratorem ubawu raczej nie będzie... ale oczekiwanego efektu wobec windykacji również nie

Firma windykacyjna jedyne co może przesłać to pełnomocnictwo od PROAMY, które upoważnia ich do kontaktu. Jeśli chodzi o dokument zawarcia umowy na OC trzeba zgłosić się bezpośrednio do PROAMY

A w pierwszym poście jest ważna informacja "umowa zawarta przez rankomat", niestety, ale bardzo dużo osób chcąc sprawdzić jaką będzie miało składkę zawiera w ten sposób umowy z TU, często nie mając świadomości tego, bo nie czytają co "klikają".

Proponuje sprawdzić stronę "rankomat" i jakie są warunki korzystania z niej, oraz w jaki sposób zawiera się tam umowy i na jakiej podstawie prawnej, a sytuacja może się wyjaśnić.

Powrót