S
srk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Dzień dobry, mam pytanie
dokonałem transakcji w kantorze. W Gdańsku wymeiniłem 400 E po kursie niekorzystnym dla siebie. Chciałem anulować transakcję przy okienku ale kasjerka powiedziała, że kurs jest zgodny z tablicą kursową (faktycznie był - kupno euro 3,08 sprzedaż 4,17) i tego nie zrobi. Poleciła złożyć reklamację pisemną, którą dostarczy szefowi.
Złożyłem pisemny wniosek o anulacji - reklamację.
W odpowiedzi dostałem odmowę, argumentowaną:
- kurs się zgadza z tablicowym
- nie wystąpił błąd w transakcji np. zła kwota na paragonie
- zaproponowano mi podniesienie kwoty wymiany o 75 zł.
Co mam zrobić? Trochę się kłóciłem i mówiłem, że przecież nie odszedłem jeszcze z kantoru i mam prawo do anulowania na miejscu i w ciagu 14 dni bodajże także.
Kasjerka powiedziała, że transacje stacjonarne i finansowe nie podlegają takim regulacjom.
Czy to prawda?
Mam jakąś szansę na zwrot tej gotówki i anulowanie operacji?
Czy kantor może ustalać tak niskie kursy?A co na to kurs NBP?
dokonałem transakcji w kantorze. W Gdańsku wymeiniłem 400 E po kursie niekorzystnym dla siebie. Chciałem anulować transakcję przy okienku ale kasjerka powiedziała, że kurs jest zgodny z tablicą kursową (faktycznie był - kupno euro 3,08 sprzedaż 4,17) i tego nie zrobi. Poleciła złożyć reklamację pisemną, którą dostarczy szefowi.
Złożyłem pisemny wniosek o anulacji - reklamację.
W odpowiedzi dostałem odmowę, argumentowaną:
- kurs się zgadza z tablicowym
- nie wystąpił błąd w transakcji np. zła kwota na paragonie
- zaproponowano mi podniesienie kwoty wymiany o 75 zł.
Co mam zrobić? Trochę się kłóciłem i mówiłem, że przecież nie odszedłem jeszcze z kantoru i mam prawo do anulowania na miejscu i w ciagu 14 dni bodajże także.
Kasjerka powiedziała, że transacje stacjonarne i finansowe nie podlegają takim regulacjom.
Czy to prawda?
Mam jakąś szansę na zwrot tej gotówki i anulowanie operacji?
Czy kantor może ustalać tak niskie kursy?A co na to kurs NBP?