U
Uzytkownik 1966
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam serdecznie. Jako prywatny sprzedający na allegro lokalnie wystawiłem na licytację zestaw 40 komiksów. Komiksy były w stanie db/bdb. Nie posiadały żadnych braków, ale posiadały ślady użytkowania wymienione w opisie. Zdjęcia w bdb sposób przedstawiały też stan komiksow. Ponieważ było ich 40 nie było możliwości dodania takiej ilości dokładnych zdjęć wszystkich stron, więc dodałem maksymalnie dokładne zdjęcia wszystkich okładek.to one narażone są najbardziej na uszkodzenia. Oczywiście nie posiadam również innych zdjęć, bo nikt nie poprosił o zrobienie dokładnych zdjęć czy to śladów użytkowania, czy konkretnych stron. Kupujacy najwidoczniej nie wziął pod uwagę tego, że komiksy maja wypełnione krzyżówki, czy posiadają przetarcia. Najwyraźniej dobrze wiedział że nie mam obowiązku przyjac zwrotu, więc wysłał mi między fotkami z śladami użytkowania zdjęcie komiksu z wyrwanymi 2 stronami i próbuje dochodzić za pomocą niego reklamacji, ale tylko zwrotu towaru że względu że uszkodzenie uniemozliwia użytkowanie produktu. Istnieje również możliwość że poprostu chciał sobie podmienić moim kosztem komiksy na lepszy stan. Czy takie praktyki są dozwolone? Jak do tego podejść?