Próba wyłudzenia przez firmę windykacyjną

• Autor wątku Autor wątku Blondas78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Blondas78

Użytkownik
Odpowiedzi
42
Otrzymałem list z firmy windykacyjnej w którym powołując się na komornika z Warszawy żądają ode mnie natychmiastowej zapłaty kwoty 180 zł za nieuregulowaną chwilówkę bo inaczej oddadzą mnie do sądu a nawet grożą że zlecą komornikowi poszukiwanie mojego majątku.Dzwoniłem do tego komornika którego dane znajdowały się w tym liście,podałem numer sprawy i komornik stwierdził że sprawa jest już dawno zamknięta i dług uregulowany a pismo kazał wyrzucić do kosza.Czy naprawdę te firmy windykacyjne to już są firmami wyłudzającymi kasę za nie istniejące długi i żerują na naiwności obywateli ?

W 90% tak
Liczą na brak znajomości prawa , osoba niejednokrotnie zastraszona zapłaci , nie wiedząc do końca za co.

Tylko zastanawia mnie jedno.Firma chwilówkowa mająca moje dane osobowe oddała sprawę do komornika,ten sciągnął ode mnie zadłużenie i zamknął sprawę więc skąd do cholery moje dane osobowe i adres kancelarii komorniczej ma ta firma windykacyjna?

To pytanie do wróżki , nie do nas.

A to pierwszy raz windykacje obracają nieistniejącymi długami?
Ja w tym nie widzę (niestety) niczego nowego. W PL to norma, a nie wynik błędów.

Jeśli jesteś pewien że to próba wyłudzenia , to poczekaj na nakaz zapłaty i wnieś sprzeciw.

Powrót