Problem, który niedaje spac.

• Autor wątku Autor wątku BruceLee664
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BruceLee664

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam serdecznie, nazywam Sie Krystian Lindenau i szukam juz okolo tygodnia odpowiedzialnym, a raczej pokierowania moim tokiem myslenia, w pewnym problemie. Mianowicie :mieszkam w Niemczech, od roku czasu nie jestem z moja kobieta, z która mam Coreczke (Agatka) Sam dobrowolnie place na Corke 250euro,na co mam wszystkie wyciagi przelewow, na moj Pech 3 miesiace temu szef robil czystke na zime, a ze moja umowa o prace, dobiegla konca, zalapalem sie I ja, czyli zostalem zwolniony, okolo 1miesiac przed zwolnieniem, jeszcze zostalem podany do sadu o alimenty, pytalem sie po co Ci to bylo? Skoro place regularnie, a wiesz Krystian Co na papierze to na papierze. W sadzie okazalo sie ze chce 300 Euro,, ale ja sie niezgodzilem I zostalo te 250. Wracajac do tematu, 3miesiac po zwolnieniu, niemam zaplacone alimentow, co boli, bo to przeciez moje dziecko jest. I teraz w desperackim mysleniu wyjechalem do norwegi siedze tu 3ci tydzien, zeby za placic te zalegle alimenty, (jestem Ciala, a karmie krowy, ale czego sie nierobi w desperacji) I mam pytanie czy jest jakas mozliwosc skoro jestem bezrobotny, zeby Panstwo zaplacilo za mnie chociaz polowe zaleglosci? Czy. Moge obnizyc te alimenty skoro niemam pracy? Jak do tego podejsc? Mam tu prace do konca tego roku w grudniu bedzie 4ty miesiac, jak za place od razu wszystko, znowu bede wszystko od poczatku robil.

Twój polski byc veri gud.....
Z jego kraju pochodzi matka dziecka?

BruceLee664

Jakie posiadasz obywatelstwo.??
Gdzie była sprawa sądowa ???
Gdzie mieszka matka dziecka i Jakie ma obywatelstwo ?

"Pozew o obniżenie Alimentów"

Zgodnie z art. 138 K.r.io „w razie zmiany stosunków wysokości wynagrodzenia można żądać zmiany orzeczenia, umowy lub ugody dotyczącej obowiązku alimentacyjnego”.

Jeżeli będziesz żądał obniżenia z 1.000zł na 500zł, to opłata za pozew wyniesie Cię 300zł.
5% z 6.000zł
Teraz płacisz 12.000zł na rok.

W świetle nowych przepisów, już kwalifikujesz się pod art.209§1kk.

Ostatnia edycja:
Sory za jezyk, ale niemam czasu bawic Sie, w przecinkowanie ortografie itp, pozatym slownik duzo przekreca, ale nie o to tu chodzi. Maka dziecko jest polka I mieszka z dzieckiem w Polsce, nie pracuje jak mi sie przyznala w rozmowa która mam nagrana ona tez mosi z czegos zycie, co mi sie nie podoba. Ja jestem polakiem, I nie mam innego obywatelstwa. A pisze tu I zalogowalem sie tu, bo siedze za granica, I niemam jak do Advokat czy jak to tam sie nazywa, I do tego jestem w sprawach zwiazanych z urzedami, sadami itp tak Ciemny ze glowa boli, przetrzepalem, caly internet, ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania, wiec postanowilem, zapytać na jakims forum. A TY kolego nie czepiaj sie jezyka, bardzo Cie prosze, dziekuje.

OK czyli jedno wiem, z wypowiedzeniem o prace moge isc do sadu o zmiejszenie alimentow. A co z zaleglymi 3ma miesiaca is? Mozna to chociaz na razy jakos rozlozyc?

BruceLee664 napisał:
OK czyli jedno wiem, z wypowiedzeniem o prace moge isc do sadu o zmiejszenie alimentow. A co z zaleglymi 3ma miesiaca is? Mozna to chociaz na razy jakos rozlozyc?

Będziesz musiał, uregulować dług alimentacyjny wobec przedstawiciela ustawowego. Wysokość orzeczonych alimentów, jesteś zobowiązany płacić aż do momentu prawomocnego ich obniżenia bądź uchylenia.
Przy biernej postawie wierzyciela, może to potrwać minimum 1rok.

Ostatnia edycja:
BruceLee664 napisał:
Sory za jezyk, ale niemam czasu bawic Sie, w przecinkowanie ortografie itp, pozatym slownik duzo przekreca, ale nie o to tu chodzi. Maka dziecko jest polka I mieszka z dzieckiem w Polsce, nie pracuje jak mi sie przyznala w rozmowa która mam nagrana ona tez mosi z czegos zycie, co mi sie nie podoba. Ja jestem polakiem, I nie mam innego obywatelstwa. A pisze tu I zalogowalem sie tu, bo siedze za granica, I niemam jak do Advokat czy jak to tam sie nazywa, I do tego jestem w sprawach zwiazanych z urzedami, sadami itp tak Ciemny ze glowa boli, przetrzepalem, caly internet, ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania, wiec postanowilem, zapytać na jakims forum. A TY kolego nie czepiaj sie jezyka, bardzo Cie prosze, dziekuje.
Pisze sie Polakiem i to Polak powinien wiedzieć!
Podstawowe pytanie brzmi - czy prosiłeś lub tłumaczyłeś swojej byłej swoją sytuację finansową? I nie rozumiem tego jak piszesz że przeszkadza ci ze matka twojego dziecka musi z czegoś żyć bo ona wnosi swój wkład w wychowanie i rownież w utrzymanie .

Masz zaległe-jak piszesz- alimenty za 3 miesiące, więc:
Szybkie rozwiązanie, to: 1.zapłać w trzech oddzielnych przelewach kwotę ( za zaległe miesiące ), na jaką Cię stać ( każdy przelew z komentarzem- alimenty na dziecko..imię..nazwisko.. za miesiąc... ). Nie muszą to być równe kwoty, ale nie zostaniesz posądzony przez własciwy ku temu organ , o uchylanie się od obowiązku alimentacyjnego. I tak rób każdego miesiąca, w wyznaczonym przez Sąd terminie ! 2. Poinformuj na piśmie listem poleconym , za poświadczeniem odbioru, matkę dziecka o swojej sytuacji finansowej - opisz ją w krótkich zdaniach. Dodaj ,że robisz wszystko, aby (z)płacić zasądzone alimenty ( pracowałeś-zwolnili Cię, więc znalazłeś pracę w innym kraju ). Na razie powinno wystarczyć. Powodzenia ! Dobrze,że pamiętasz,że to Twoje dziecko.

Ostatnia edycja:
Napisalem zeja utrzymuje bo sama sie do tego mi przyznala, sory ale 2letnie dziecko nie pochlania 1000 ponad zl alimentow I 500+ jak to napisala moja ex do sadu ona wydaje na mala 1686zl miesiecznie, sory ale wiem ile kosztuje utrzymanie dziecka, przez pierwsze 8miesiecy od urodzin, zwolnilem sie z pracy w Niemczech, zeby pomoc mojej kobiecie przy dziecku, bo to jest nasze 1wsze I ostatnie, potem wrocilem do pracy, wiec wiem ile kosztuje pampersy I cala reszta. Co ciekawe bylo w tym pismie w ktorym mnie podala o alimenty, mosialam wziasc kredyt na nowy samochod w wysokości 6tys,ze wzgledu na dziecko I (uwaga) mala mosi splacac polowe raty 150zl xD do tego mieszkaja u ex rodziców, nie placi za nic wiem bo mieszkałem tam te 8 miesiecy, no procz jedzenia wiadomo, a moja córka mosi placic, za prad, za Dach nad glowa, wode, smieci itd hahaha dla mnie to smiechu warte, zreszta na sprawie nawet sedzina powiedziala do niej, to skoro corka mosi splacac pani kredyty na samochod to mogla pani kupic auto za 20tys,. Wogole niewziela tego pod uwage. Tak prosilem, tlumaczylem probowalem, sie dogadac, ale kasa jest kasa, sa ludzie mniej I bardziej ulegli pieniadze. Raz pamietam cos zle wykalkuowalem, I zabraklo mi 40euro I zadzwonilem do niej czy moge w nastepnym miesiacu jej 290wyslac. Kur.... Jaki krzyk co ty sobie myslisz, ze ja spie na oieniadzach? Ze mam ich za duzo.? Widze Cale 250 nie interesuje mnie to. No to 40 pozyczylem I wyslalem. Ona wklad? Przez 3 lata nie pracowala, wszystko z moich pieniedzy, dziwie sie ze kredyt na auto dostala, chyba na poreczyciela tylko. o, chociaz chu... Wie czy to teraz zadziala skoro ma mie podane do komornika.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Co ciekawe jeszcze zadne Pismo nie doszlo.

Jak Ty wogóle mogłeś wogóle dopuścić do tego, że alimenty płacisz w euro. Teraz to masz ciężki orzech do zgryzienia. Na Twoim miejscu w trybie błyskawicznym składałbym pozew, i ustanowił adwokata. Jak Ty już masz komornika, to co będzie za 2, 3 lata.
3 lata ~ 40,000 tysięcy dla kochanej mamuni.

Teraz mam komornika od tego miesiaca, z jade pod koniec roku do szwabow to zrobie tak jak tam wyzej ernet napisal. Potem pojade do polski z papierami, wypowiedzeniem I zloze wniosek o obnizenie alimentow. WIESZ CZEMU W EURO? BO KOCHAM MOJA CORKE I BYLEM PELEN NADZIEJI ZE DAM RADE MOJEJ CORCE RODZINE NAPRAWIC, JUZ CHU... ZE MNA I Z DARIA, ALE ZEBY Agatka wychowywala sie w pelnej rodzinie, lecz mimo tego nie udalo mi sie tego zrobic,

Juz wczesniej chcialem obnizyc jej ta Kwote, ale kur... Za bardzo je kocham. No Tej idiotki nie, juz mi przeszlo, czasem sie zastanawialem, moze trzebabylo Morde powydzierac, albo dla zasady liscia jej sprzedac, a nie winka, masazyki I chu... Muje. Dobra bo zaczelem sie rozpisywac, I zjechalem z tematu. W sumie skoro nie pracuje juz w Niemczech to moge sie ubiegac o polskie alimenty chyba co? Musze poszukać. Z reszta to jej tez kiedys mowilem, ze jak bedzie mi utrudniac Kontakt z corka to z jade do polski I dostanie 400zl

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Za pieniądze nie otrzymasz w zamian prawdziwej miłości, czy przyjaciela. Wysłanie takiego listu, nie ma dla niej żadnego znaczenia więc nie wbijaj sobie następnego gwoździa.

mateusz30 napisał:
Za pieniądze nie otrzymasz w zamian prawdziwej miłości, czy przyjaciela. Wysłanie takiego listu, nie ma dla niej żadnego znaczenia więc nie wbijaj sobie następnego gwoździa.

Dokładnie. Z autopsji.

Nie rozumiem co masz na mysli? Jakiej Milosci? Corki?

Powrót