problem na Allegro

• Autor wątku Autor wątku des34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

des34

Użytkownik
Odpowiedzi
34
:what: Witam!
Ja mam taki malutki problem, a mianowicie: na Allegro kupiłem sprzęt agd, który okazał się :używanym ,zepsutym śmieciem :x .Po wielu perturbacjach odzyskałem większą część moich pieniędzy.Nieuczciwy sprzedawca odmawia zwrotu poniesionych przezemnie kosztów odesłania "towaru" :x .
Ja uważam ,że powinien zwrócić 100% wydanych na tę tranzakcję pieniędzy.
Czy słusznie rozumuję :?:

No jak Pan tyle podaje szczegółów to trudno Panu pomóc. Kupował Pan to od firmy? Po ilu dniach oddał? Na podstawie czego (gwarancji, towar niezgodny z umową?)

To tak: na aukcji został wystawiony towar reklamowany jako nowy isprawny :x :!: .Warunkiem dokonania zakupu była wpłata należności wraz z opłatą pocztową na konto sprzedawcy :( .Spełniłem ten warunek i już po kilku dniach otrzymałem przesyłkę zawierającą :x :używany i zepsuty towar :roll: zapakowany w pognieciony karton z napisem: REKLAMACJA :x .Reklamacja telefoniczna i pisemna/e-mail/ ,nastąpiła w dniu odebrania przesyłki z poczty :what: .Po wielu przepychankach słownych handlarz/raczej osoba fizyczna, bo pieniądze wpłciłem na prywatne konto/,oddał mi pieniądze za towar/złom/, i za przwsyłkę pocztową od niego do mnie.Natomiast odmawia pokrycia kosztów przesyłki do niego :x .Ja mu oczywiście odesłałem towar. :wow:
Reasumując: uznał swoją winę , a odmawia zrekompensowania poniesionych przezemnie strat :!: Czy słusznie :?:

Powrót