problem Tmobile-telefon

• Autor wątku Autor wątku lespaul97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lespaul97

Użytkownik
Odpowiedzi
56
Witam mam powazny problem.Jestem posiadaczem telefonu z sieci tmobile.
Niestety jest to już kolejny telefon jaki otrzymuje z wadą fabryczną.
jest to już kolejna umowa w tej sieci, i tylko od początku jej trwania otrzymałem 3 wadliwe telefony. 2 z nich wymieniono mi, chodź kosztowało mnie to nielada nerwów.
Teraz mam telefon lumi1520,niestety ma on wade fabryczna digitizera i samoistnie uległ pęknięciu.
Jako uszkodzenie mechaniczne nie ma mowy o naprawie gwarancyjnej,a gwarant nigdy nie uzna swojej winy i wadliwości lecz przypnie złemu użytkownikowi.Ponadto otwarcie powiedziano mi ,że telefon zostanie wysłany do firmy **moderacja**, która to zajmuje się fałszowaniem gwarancji i wieloma oszustwami serwisowymi.
Zatem chciałbym korzystając z umowy konsumenckiej uzyskac nowy telefon lub prawo , do rozwiazania umowy w sposób bez ponoszenia kosztów karnych.
Nie moge korzystać z usług w sieci, a teefon przeciez zgodnie z umową miał być wpełni sprawny i bez wad fabrycznych.
Prosze pilnie o pomoc to bardzo naglące.
Przez brak pieniędzy nie moge pracować i zarabiać pieniędzy

Ostrzegam, że pomawianie na forum publicznym grozi odpowiedzialnością karną z art. 212 k.k.!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czego dokładnie oczekujesz?

Usługi telekomunikacyjne działają? Działają? Kup inny telefon i korzystaj z sieci.

W umowie masz zapis, że należy Ci się odszkodowanie z tytułu wadliwego telefonu?
W umowie masz zapis, że należy się telefon zastępczy?
W umowie masz zapis, że w przypadku niesprawnego telefonu możesz rozwiązać umowę?

lespaul97 napisał:
a teefon przeciez zgodnie z umową miał być wpełni sprawny i bez wad fabrycznych.

Jaką umową? Pokaż te zapisy.

lespaul97 napisał:
Przez brak pieniędzy nie moge pracować i zarabiać pieniędzy

Zawsze możesz wystąpić o odszkodowanie/zadośćuczynienie/utratę zarobków.

Tak swoją drogą mam zapasowych kilka telefonów. Nie ograniczam się do jednego.

Jeśli telefon jest ci potrzebny do pracy, to nie jesteś konsumentem, ergo ustawa konsumencka nie obowiązuje w twoim przypadku...

gdybym mnie było stać miałbym i 20 ale mnie nie stać na jeden sprawny.
Ponadto umowa... w umowie nic nie jest napisane, że dostane telefon z wadą fabryczną a taki dostałem 3 razy, to jakiś absurd.. w ciągu trwania jednej umowy usługo czy działają, jeśli nie patzreć na to,że internet nie ma swoich parametrów i niemal co chwile nie działa i sięnie łączy oraz sa problemy z zasięgiem w sieci (nie z winy telefonu) to działaja.. wiec spokojnie omożna tu powiedziec o nieprawidłowości usług, telefon zas jest częścia umowy, wiec jakim prawem ma być od niej odrębny? mam kupić sobie telefon bo operator dał mi wadliwy? czy Ty kolwgo widzisz co napisales?. W tym nie ma żadnego sensu i ani krzty logiki

telefonu używam do celów prywatnych, i ejst prywatny, ale nie moge się umówić na zlecenie z pracodawca bo nie ma ze mną kontaktu.

tak wiec nie ma mowy o niepodleganiu sytuacji pod ustawę konsumencką

W takim razie reklamuj jakość usług.
Masz jedną umowę na telefon i usługi, czy osobną umowę o świadczenie usług i odrębną na zakup telefonu?

wittka napisał:
W takim razie reklamuj jakość usług.
Masz jedną umowę na telefon i usługi, czy osobną umowę o świadczenie usług i odrębną na zakup telefonu?
tak jak napisałem jest umowa na całość .tylko nie bardzo wiem jak mam się zabrać za to wszystko żeby, oszuścimnie nie zerźnęli jak niewiadomo kogo

lespaul97 napisał:
czy Ty kolwgo widzisz co napisales?. W tym nie ma żadnego sensu i ani krzty logiki

Spoko.
Wiesz lepiej? No to działaj... zgłoś się np. do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.

Przecież możesz sobie kupić zwykły telefon na czas naprawy. Najtańszy, nowy kosztuje średnio od 60zł wzwyż; czasami trafiają się już po 50zł (w marketach).

Poza tym możesz sobie zrobić przekierowanie z t-mobile do jakiegoś innego operatora który ma bdb zasięg w Twojej okolicy.

Po prostu wystarczy wykazać trochę zaangażowania. Dwadzieścia lat temu nie było sieci komórkowej i ludzie żyli.

Myślisz, że jak mi ukradli auto to bank na czas dochodzenia i likwidacji szkody zawiesił konieczność spłacania rat? Nie - musiałem płacić.

Tak samo kumplowi na trasie do Holandii padła nawigacja (w DE) i się rozkraczył. Dzwoni w nerwach do mnie i niemal płacze, że utknął na autostradzie. Mówię mu, że a) ma znaki przecież b) niech skorzysta z atlasu [mapy europy] a ten mi oznajmia radośnie, że chyba jestem nienormalny.

Ostatnia edycja:
jeśli ten telefon za 50żł ci odpowiada i u ciebie w markenie taki jest to gratuluje, ja zaś korzystam zinternetu i nie moge nie korzystać jestem przez to uziemiony i nic zrobic nie mogę, ponadto teefony w markecie to 150 a nie 50 zł -mowa o takimn gównie niedotykowym zdarnym do roztrzaskania o ściane nie mam ful pieniedzy żeby wydawac na gówno
ldtageo musze mieć od razu telefon wypasiony żeby wytrzymał bo tanie nie wytrzymuja nawet normalnego uzytkowania ipsują sie same..widze że cwaniak i mądrala z ciebie skzoda że twoje wypowiedzi nie mają nawet mertorycznego sensu

lespaul97 napisał:
widze że cwaniak i mądrala z ciebie skzoda że twoje wypowiedzi nie mają nawet mertorycznego sensu

Jesteś bezczelny i tyle.

Jak jesteś taki mądry i oceniasz kogoś jako cwaniaka to czemu sam nie przekopiesz forum i nie poszukasz innych wątków dotyczącym podobnego tematu?

Ja po prostu jestem zaradny i tyle. Jak pojawia się problem to staram się go rozwiązać a nie siedzieć bezczynnie drapiąc się w głowę.

Mnie też się coś wydawało jak tobie...że muszę mieć to czy tamto ale podczas procesu Sąd mnie sprowadził na ziemię a jeszcze wcześniej Rzecznik Konsumentów.

dla mnie EOT.

Ostatnia edycja:
Powrót