Problem z abonamentem - Vodafone

• Autor wątku Autor wątku Mirek27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mirek27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
29-09-2018r.podpisałem umowę na usługi telekomunikacyjne ,w salonie Vodafone
w miejscowości Senden - Bawaria - Niemcy.Zaznaczę ze nie znam języka niemieckiego,o czym pracownik salonu wiedział..5 - go października,czyli zaledwie kilka dni od podpisania umowy zaczęły się problemy z wykonywaniem połączeń telefonicznych ,następnie zanikł internet.Przy próbie połączenia ,odzywał sie początkowo kobiecy głos w j.niemieckim ,być może próbując mnie poinformować o przyczynach braku połączeń.W drukach umowy jest sporo szczegółów napisanych drobnym drukiem, co nie pomaga w znalezieniu danych kontaktowych,czy adresu email pod który mógł bym wysłać maila tłumaczonego np.przez google.
Nie wiem gdzie szukać pomocy ,by sprawę wyjaśnić ew.odstąpić od umowy.
Dodam że otrzymałem smartfona.który oczywiście mogę odesłać pod wskazany adres.
Najlepiej by było rozwiązać umowę,ale jak to zrobic? Nie upłynęło jeszcze 14 dni od podpisania umowy

No cóż, odważny jesteś podpisując dokumentu po niemiecku nie mając pojęcia co jest tam zapisane. Rownie dobrze mogłeś dobrowolnie oddać nerkę

Metody rozwiązania umowy zapewne opisane są w umowie, która sporządzona jest w języku obcym. Nieznajomość języka nie jest problemem dla pracownika - z jego punktu widzenia złożyłeś podpis pod umową - czyli ją zaakceptowałeś.
Znajdź kogoś, kto włada niemieckim, i niech on wyjaśni ci dalsze możliwości postępowania.
Może się okazać, że nauka na błędach będzie dość kosztowna, zarówno czasowo, jak i finansowo.

Zapewniam Cię, ze zanim tą umowe podpisałes pracownik serwisu sprawdził jaki jest zasięg. Oni zawsze to robią.Jaką opcję internetu masz w pakiecie?? Być może telefon jest wadliwy, albo wybrałes najwolniejsza opcje internetu. W serwisie nic nie załatwisz. Musisz na infolinię dzwonić. Jak tak miałam, jak u mnie router przestał nagle działac. Tez nie miałam neta. Musisz mieć kogoś kto na infolinii dogada się po niemiecku i przedstawi sprawę. U mnie wszystko się wyjasniło. Dostałam nowy router i działa bez zarzutu.

Powrót