Problem z ac

• Autor wątku Autor wątku henry1147
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

henry1147

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
witam, miałem szkode na rocznym samochodzie z przebiegiem 22 tyś km, auto naprawiałem poza aso i wysłałem fakture za naprawe. Allianz wypłacilo mi polowe za częsci , a drugie 50% wypłacą po przedstawieniu rachunkow żrodłowych z warsztatu na zakup cczęści. czy trzeba rachunik żrodłowe jeśli samochód ma rok i 22 tyś km przebiegu ??

Pewnie warsztat miał zniżki na części, a Ty zapłaciłeś pełną kwotę, więc TU najpewniej uwzględni tylko tę faktycznie zapłaconą przez warsztat kwotę.
Tutaj jest trochę o tego typu praktykach.

[cytat="13Homer"]Pewnie warsztat miał zniżki na części... więc TU najpewniej uwzględni tylko tę faktycznie zapłaconą przez warsztat kwotę.[/cytat]

Rabat na części jest przyznany na warsztat (wg uzgodnień, obrotów, współpracy, itp.), a nie na TU.
Wg mnie TU może chcieć podważyć wysokość narzuconej marży przez warsztat.

Teraz pytanie. Czy cena zakupu części przez warsztat nie jest tajemnicą handlowa?

[cytat="DARO691"]Czy cena zakupu części przez warsztat nie jest tajemnicą handlowa?[/cytat]
Na chłopski rozum oczywiście jest. Możeby tak wystąpić o podstawę prawną żądania dostarczenia faktur źródłowych?

Ja osobiście jeszcze się na takową nie natknąłem.

Powrót