Problem z Allegro

• Autor wątku Autor wątku Kernych
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kernych

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Niedawno za pośrednictwem serwisu allegro.pl szukałem telefonu samsung omnia. Poprzez kontakt mailowy umówiłem się z pewnym użytkownikiem na zakończenie aukcji przed czasem z ceną 850zł. Użytkownik zakończył aukcję, wysłał mi swoje dane do przelewu, a ja wpłaciłem pieniądze. Dopiero później zauważyłem, że zakończył aukcję z odwołaniem wszystkich ofert. Nie przestraszyło mnie to zbytnio, gdyż z reguły wierzę w uczciwość ludzi. Według tego co pisał pieniądze dotarły do niego w środę, w czwartek wysłał paczkę, a ona miała do mnie dotrzeć w poniedziałek lub wtorek. Gdy tak się nie stało spróbowałem we wtorek wysłać do niego maila i wiadomość od razu została do mnie zwrócona (domyślam się że usunął konto mailowe). Skontaktowałem się z użytkownikiem od którego oszust miał pozytywny komentarz z prośbą o wysłanie mi jego numeru telefonu. Niestety jest on nieaktywny. Znalazłem też numer telefonu stacjonarnego, również nieaktywny.
Nie bardzo wiem co robić, zamierzam w przyszłym tygodniu zgłosić sprawę na policję. Mam wszystkie dane użytkownika, maile, w których umawiam się na kupno, numer konta, a w tytule przelewu podałem nick z allegro. Czy jest szansa, że odzyskam stracone pieniądze?

Przede wszystkim nie kasuj tych wiadomości e-mail !!. Jak pójdziesz na policje policja będzie je chciała w celu namierzenia adresu IP nadawcy (ja też tak miałem).
Napisz jeszcze czy widniałeś jako wygrany aukcji jeśli tak to za jaką kwotę to jest ważne.
Ile ten gość miał komentarzy ??, sprawdź czy ma jeszcze inne aukcje wystawione.

Nie widniałem jako wygrany aukcji, gdyż osoba ta odwołała wszystkie oferty (także moją), dlatego nie mogę zwrócić się z pomocą do allegro. Miał 2 komentarze, a żadnych aukcji wystawionych nie ma, bo jego konto jest od paru dni zawieszone.

Czy odwołał aukcje juz po rozmowie z tobą?Zgłos natychmiast na policje,idz z wydrukiem całej strony korespondencji.niech nie mysla,ze są bezkarni!

Ludzie nie można robić takich rzeczy, że kupujecie poza allegro. Jak można wpłacać kasę komuś na konto ot tak na zaufanie.

Na pewno zgłoś na policje, weź ze sobą wydruki rozmowy i potwierdzenie wpłaty dodatkowo napisz do allegro oni ci nie pomogą ale zablokują mu konto na stałe żeby już nikogo nie ulepił.

A ja kupilam telefon na allegro,wplacilam pieniadze na konto.Minely juz 4 miesiace,i ani widu ani slychu.Pani po czasie sie odezwala ze zwraca mi pieniadze bo telefon ulegl uszkodzeniu,.Niestety do tej pory pieniedzy mi nie zwrocila.Nie pomoglo centrum sporow,ani monity do tej pani.Stracilam 100 zl,i juz wiecej chyba nie kupie na allegro od osoby prywatnej.

Muchandzia

Allegro oddaje do 200 zł jeśli ktoś ci wałka zrobi wystarczy do ich napisać nie wiem dokładnie co oni wymagają ale na 100% oddają kasę.

Powrót