A
agutka88
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam zaczne od poczatku mieszkam od 5 lat w niemczech. Zyje razem z moim partnerem ale nie mezem ale jestesmy uzanawani jako malzenstwo: Nasz syn poszedl wlasnie do przedszkola a ja chcialam isc do szkoly i zrobbic zawod gdyz szkole rzucilam w polsce: I sie okazuje ze arbeitsamt( urzad pracy) nie chce mi placic za szkole wszystko juz praktycznie zalatwione moglabym zaczac od poniedzialku ale nie zaczne. Chodzi o to ze moj partner ma prywatke za duze dochody ma i mi nie przysluguja zadne pieniadze z wyzej wymienionej instytucji i jesli mi nie przysluguja zadne pieniadze to oni nie maja obowiazku placic mi za szkole chyba ze przez rok bede pracowac i odprowadzac podatek to moge isc po tem na bezrobotne i beda mi musieli wyplacac zasilek to w tedy mnie wysylaja szybciutko do szkoly i ja oplacaja, albo jesli przyniose im dokument ze mam pracodawce ktory przyjmnie mnie do pracy po ukonczeniu tej szkoly. Z tym ze nikt mi tego nie wystawi: Nikt nie chce mi pomoc odsylaja mnie jedni do drugich a czas ucieka chce miec zawod i podszkolic jezyk i nie moge bo nikt nie chce mi tego oplacic: Czy jest prawo ktore mowi ze arbeitsamt mi to musi oplacic. Potrzebuje pomocy pomozcie bo juz wariuje nie wiem dokad sie udac z gory dziekuje