Problem z BIK i bankiem

• Autor wątku Autor wątku 0lk4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
0

0lk4

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie - czy bank, na moją prośbę musi pokazać mi umowę jaką rzekomo z nim zawarłam?
Mój problem polega na tym - próbowałam starać się o kredyt w moim banku, ale za każdym razem wniosek został odrzucany, dowiedziałam się, że chodzi o problemy ze spłatą rat. nie wiedziałam o co chodzi, więc założylam konto w BIK, żeby sprawdzić, czy coś się tam dzieje. Ku mojemu zdziwieniu, zobaczyłam, że byłam winna bankowi 150 zł, a należność została odzyskana na drodze egzekucji komorniczej. Jak się okazało, miałam założone konto w jednym z banków (nie przypominam sobie momentu w którym bym je założyła) a za prowadzenie konta narosły mi odsetki w wysokości własnie około 150 zł. Udałam się do banku - pracownica powiedziała, że założyłam konto w 2011 roku, ale ani razu się na nie nie zalogowałam(jak miałam to zrobić, skoro nie wiedziałam o jego istnieniu?) Chciałam, żeby pokazała mi umowę podpisaną przeze mnie, ale stwierdziła, że nie może tego zrobić. Próbowałam się tez dowiedzieć, w jaki sposób zostało ściągnięte ode mnie owe zadłużenie, bo nie przypominam sobie, żeby z konta zniknęły mi kiedykolwiek jakieś pieniądze, a zapewniam, że na pewno bym zauważyła..

Czy mam szansę na wykasowanie zalegającego wpisu w BIK?

Tak, żądanie do banku. Zwłaszcza że opłata za konto nie jest zobowiązaniem kredytowym i - jak twierdzisz - żadnego konta nie zakładałaś

Powrót