Problem z biletem

• Autor wątku Autor wątku Francys
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Francys

Francys

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
t: a'propos przedawnień- mandat za jazdę bez biletu skm,tytuł wykonawczy z 8 listopada 2010r. Osoba bez meldunku stałego.Komornik wysłał obecnie (27 stycznia 2014r) egzekucję na domniemany adres,nieaktualny od dawna ,do tej pory żadnych innych wezwań/ponagleń z sądu - gdyż nie ma właściwego adresu do doręczeń. Jak to traktować? jako przedawnione?albo jak uniknąć płacenia mandatu i kosztów komorniczych?

Francys napisał:
t: a'propos przedawnień- mandat za jazdę bez biletu skm,tytuł wykonawczy z 8 listopada 2010r. Osoba bez meldunku stałego.Komornik wysłał obecnie (27 stycznia 2014r) egzekucję na domniemany adres,nieaktualny od dawna ,do tej pory żadnych innych wezwań/ponagleń z sądu - gdyż nie ma właściwego adresu do doręczeń. Jak to traktować? jako przedawnione?albo jak uniknąć płacenia mandatu i kosztów komorniczych?

Sprawa nie jest przedawniona.
Komornik będzie Ciebie szukał. Jak zechce to znajdzie...

Nakaz się uprawomocnił stąd postępowanie egzekucyjne. Komornik będzie szukał w urzędach adresu jakiegoś Twojego.

ok,aczkolwiek rozumiem,że mogę a )wnieść o przywrócenie terminu do sądu - oficjalnie nic nadal o sprawie nie wiem i zapłacić np żądaną kwotę długu glównego plus odsetki skm? bo tak naprawdę nie bylo nie jednego prawidlowego doręczenia

nawet się nie postarali zeby mnie odnaleźć

Przestań płakać i dublować tematy.

Francys napisał:
ok,aczkolwiek rozumiem,że mogę a )wnieść o przywrócenie terminu do sądu - oficjalnie nic nadal o sprawie nie wiem i zapłacić np żądaną kwotę długu glównego plus odsetki skm? bo tak naprawdę nie bylo nie jednego prawidlowego doręczenia
nic nie można przywrócić, bowiem jeśli nie było doręczenia to termin do wniesienia sprzeciwu nie zaczął biec. jeśli wnieśli pozew przed przedawnieniem to możesz oszczędzić komornika i koszty procesu (o ile nie udowodnią wezwania do zapłaty)

dziekuję czyli co powinnam zrobić konkretnie teraz? nie udowodnią doręczenia bo od 2001 r nie mieszkam pod wskazanym adresem. Nie wiem wogóle skad go wzięli. Czyli iść do skm i spróbować zaplacić bilet pomijając komornika ?

Powrót