Problem z byłym pracodawca

• Autor wątku Autor wątku djmil1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

djmil1987

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam. Piszę z takim problemem. Byłem zatrudniony na pol etatu w firmie transportowej. Na umowie moje stanowisko widniało jako pracownik biurowy, ale w rzeczywistości byłem tam kierowcą. Pracodawca mówił ze moze miec kontrolę co do ilości godzin jakie wykonuje dlatego zgodziłem sie na to. Nadmienię, ze zajmowałem sie transportem ludzi z Polski do Niemiec i spowrotem. Pracowałem w tej firmie od 2023.02 do końca kwietnia bieżącego roku. Lecz umowę udało mi sie wyprosić dopiero w kwietniu 2024r. i trwała do końca kwietnia tego roku. Przez cały ten okres czasu nie miałem ani 1 dnia urlopu. Od początku tego roku ilość wyjazdów do Niemiec spadła aż tak, ze nie miałem jak spłacać swoich zobowiązać finansowych, ze wpadłem przez to w spore długi ponieważ nie miałem środków na spłatę swoich zobowiązań. W kwietniu uzyskałem informację, ze Pracodawca nie bedzie juz więcej zajmował sie transportem ludzi i ze chcą przejść na usługi kurierskie dodam, ze w dalszym ciągu dzialalnosc gospodarcza maja aktywna. Od byłej juz firmy do dnia dzisiejszego nie otrzymałem swiadectwa pracy, odprawy ani ekwiwalentu urlopowego za przepracowany tam okres. Dwa dni temu napisałem smsa, ze czekam na świadectwo pracy oraz na pieniadze ktore mi sie należą. Proszę mi powiedzieć jak mam zajac sie ta sprawa. Z góry bardzo dziekuje za odpowiedzi

Powrót