Problem z cyfrą plus

• Autor wątku Autor wątku maly5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich też zostalem oszukany przez cyfre przy rezygnacji z ich uslug. Naciągneli mnie na interesujący pakiet, nawet go nie zalączyli,w okresie oczekiwania na reklamacje 30 dni dali mi wypowiedzenie za aneks do umowy którego nie dostalem do dzisaj. Umowa zostala zerwana z powodu nieregularnych wplat ,tylko potem sie okazało że mam nadpłate.Do tej pory to jest dwa lata nie dostalem od nich żadnego rozliczenia.Teraz dzwonią do mnie windykatorzy z całej Polski .GDZIE JEST OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH???? zgodziłem sie na przetwarzanie moich danych osobowych ale tylko w sprawach marketingowych. Cy cyfra może handlować moimi danymi?

jeśli się zgodziłeś na przetwarzanie w celach marketignowych tzn że się zgodziłes praktycznie na wszystko...
spróbuj do nich zadzwonić i zażądać wykreślenia twojej zgody na przetwarzanie DO, ale jak znam ich praktyki to ci będą kazać to przesłać na piśmie, itd... więc jeszcze przez kilka miesięcy będą mogli tobą handlować.
znam firmy zajmujące się bazami danych klientów (brokerzy baz danych) - przy dobrze ocechowanym rekordzie cena za jednego klienta dochodzi do 5-6 zł. Stąd tak często w przeróżnych umowach lub formularzach rejestracyjnych jest próba "wyłudzenia" zgody nA PRZETWARZANIE DANYCH

Witam, ja również mam problem z cyfrą plus ;) rodzice podpisali umowę o montaż u takiego pana co chodził po domach, za 2 dni zjawili się panowie i zamontowali co trzeba, po tym jeden wyciągnął umowę o abonament do podpisania tata oczywiście ją przeczytał i zobaczył że ma wpisany pakiet canal+ optimum a chciał najtańszy start. Dlatego pyta tego pana dlaczego ma tu wpisany taki pakiet skoro go nikt nie pytał czy taki chce, pan uprzejmie poinformował że to tylko przez pierwszy miesiąc dają wszystkim optimum( pierwszy miesiąc za darmo) a potem ktoś zadzwoni i wtedy się wybiera pakiet. No i wszystko się zgadzało, po ok. miesiącu zadzwonił pan proponując pakiet za 19,90zł, tata się upewniał ze 2 razy czy nic więcej nie będzie płacił, odp. oczywiście że tylko 19,90. I super aż do czasu gdy przyszedł rachunek na 73zł:!: zadzwoniliśmy na infolinię i się okazało że taki rachunek bo mamy pakiet canal+ optimum za 99zł tylko jakiś rabat jest 26zł, a to co tata wybrał za 19,90zł to jakaś dodatkowa opcja i będziemy płacić od przyszłego miesiąca 99 + 19,90zł. :mad: i w dodatku ich nie obchodzi co mówił ten gościu tylko to że umowa jest podpisana na canal+ optimum. Doradźcie co mogę w takiej sytuacji zrobić!!! proszę o pomoc.

teraz jest dobra okazja do rozwiazania umowy z cyfrą- mianowicie dokonać wypowiedzenia z zachowaniem okresu wypowiedzenia z powodu zmiany cennika- wystarczy wypełnić któryś z szablonów krążących po sieci i nadać na adres operatora.

Natka29 napisał:
Witam, ja również mam problem z cyfrą plus ;) rodzice podpisali umowę o montaż u takiego pana co chodził po domach, za 2 dni zjawili się panowie i zamontowali co trzeba, po tym jeden wyciągnął umowę o abonament do podpisania tata oczywiście ją przeczytał i zobaczył że ma wpisany pakiet canal+ optimum a chciał najtańszy start. Dlatego pyta tego pana dlaczego ma tu wpisany taki pakiet skoro go nikt nie pytał czy taki chce, pan uprzejmie poinformował że to tylko przez pierwszy miesiąc dają wszystkim optimum( pierwszy miesiąc za darmo) a potem ktoś zadzwoni i wtedy się wybiera pakiet. No i wszystko się zgadzało, po ok. miesiącu zadzwonił pan proponując pakiet za 19,90zł, tata się upewniał ze 2 razy czy nic więcej nie będzie płacił, odp. oczywiście że tylko 19,90. I super aż do czasu gdy przyszedł rachunek na 73zł:!: zadzwoniliśmy na infolinię i się okazało że taki rachunek bo mamy pakiet canal+ optimum za 99zł tylko jakiś rabat jest 26zł, a to co tata wybrał za 19,90zł to jakaś dodatkowa opcja i będziemy płacić od przyszłego miesiąca 99 + 19,90zł. :mad: i w dodatku ich nie obchodzi co mówił ten gościu tylko to że umowa jest podpisana na canal+ optimum. Doradźcie co mogę w takiej sytuacji zrobić!!! proszę o pomoc.

Drogi Uzytkowniku, jedyne co to mozes spróbować skierować sprawę do BOKu C+ z wyjaśnieniem, że zostaliscie wprowadzeni w błąd. Poza tym, niestety niewiele bedzie można zrobic.

P.S. Z jakiego miasta jesteś?

moim zdaniem na infolinii nie da się nic załatwić i generalnie w ogóle nie da się już nic zrobić- umowa podpisana, a usługa dodatkowa zamówiona. powinnaś zaczekać na kolejną podwyżkę, albo zmianę usługi regulaminu i wtedy skorzystać z umownej możliwości wypowiedzenia.

pryncypał napisał:
moim zdaniem na infolinii

BOK- w ogólnym rozumieniu biura obsługi. Proponuję przesłać pismo do działu obsługi i mieć nadzieję, że coś zrobią.

i jak ostatecznie udało się sprawę załatwić? umowa została wypowiedziana?

witam, ja również mam problem z C+, w związku z podwyżką złożyliśmy wypowiedzenie, ale cyfra twierdzi że nie otrzymali pisma- co zrobić w takiej sytuacji?

cykoria19 napisał:
witam, ja również mam problem z C+, w związku z podwyżką złożyliśmy wypowiedzenie, ale cyfra twierdzi że nie otrzymali pisma- co zrobić w takiej sytuacji?

Udowodnić, że wypowiedzenie zostało przekazane.

całe szczęście znalazłam dowód nadania, przekazałam cyfrze zobaczymy co teraz będzie :(

my z zoną tez wypowiedzielismy umowę, bez przesady. zasiada człowiek do tvn hd+1, a tu niii maaa, po czym zasiada do bbc i też - głucho jak u Peji

"głucho jak u Peji" wybacz Mitomanie ale pękłam ze śmiechu :D:D
no ale jak sie jest niezadowolonym z usług danego operatora, to oczywiście należy wypowiedzieć umowę. a jakies konsekwencje z tego były?

też wypowiadam- (negatywnych) konsekwencji całe szczęście nie ma żadnych

oh no to całe szczęscie. dobrze wiedzieć na przyszłość:)

Wypowiedzenie do C+ wysyła się listem poleconym aby mieć potwierdzenie wysyłki w razie jakby właśnie coś zaginęło gdzieś tam na poczcie ;)
Należy pamiętać aby wypowiedzieć umowę miesiąc kalendarzowy przed jej końcem, czyli jeśli umowa była do 29 lutego 2012 to wypowiedzenie należy wysłać przed 29 stycznia 2012 roku inaczej umowa zostanie automatycznie przedłużona na czas nieokreślony i bez stawek promocyjnych, a okres wypowiedzenia wzrośnie do 3 miesięcy.

Jadzia nie do konca tak. Jesli umowa jest do 29lutego to jesli wyslemy wypowiedzenie do 29stycznia to skonczy sie tak jak ma czyli 29lutego. Ale jesli wyslemy wypowiedzenie w lutym to skonczy sie miesiac pozniej (w marcu) bo normalnie jest miesieczny okres wypowiedzenia. A jesli wyslemy wypowiedzenie poslemy po 29lutym czyli po dacie konca okresu minimalnego to wtedy skuli tego ze umowa sama zmienila sie na czas nieokreslony to czeka nas 3miesieczny okres wypowiedzenia.

jak czytam te wszystkie dyskusje to aż włosy mi sie jeżą na głowie. dobrze,że mam już to za sobą i mam z głowy jakikolwiek z C+...
Aha racja, ze trzeba wysłać poleconym bądź za potwierdzeniem odbioru.

jeśli ktoś nie jest pewny do kiedy powienien wypowiedzieć, najlepiej napisać od razu i zanieść do punktu... być może przyjmą i nie bedzie trzeba nadawać, nie ma co zwlekać do ostatniej chwili

cykoria19 napisał:
jeśli ktoś nie jest pewny do kiedy powienien wypowiedzieć, najlepiej napisać od razu i zanieść do punktu... być może przyjmą i nie bedzie trzeba nadawać, nie ma co zwlekać do ostatniej chwili

coś czuje po kościach,że w punkcie nie przyjmą...no ale próbować trzeba;)
Ale co racja to racja, zgadzam sie w 100%...trzeba migiem wypowiadać im umowę bi nie ma co zwlekać

Powrót