W
wampir36
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Dzień dobry mam ogromny problem. Jakiś czas temu w kwietniu chcąc poznać jakąś fajną dziewczynę zarejestrowałem konto w serwisie szukamsexu.com. Oczywiście to żenujący portal ale po 1 dniu korzystania machnąłem na to ręką. Prymitywizm strony był ogromny do tego stopnia że wysyłanie wiadomości kosztuje tam 49zł. Mało tego po rezygnacji z tegoż portalu po 1 dniu korzystania dostałem na koncie blokadę 49zł od szemranej instytucji paidwings ag. Po paru mcach paidwings ag stwierdziła że jestem jej winny 137zł i 49 zł za bieżący mc korzystania. Nie poinformowała mnie że założenie konta oznacza zawarcie umowy na czas nieokreślony którą może przedłużać w nieskończoność. Paidwings ag mieści się w Szwajcarii w Cham więc poza UE co bardzo cwane. Jakiś czas temu ok 4 dni 26.05 dostałem wezwanie od kancelarii Auer Witte Thiel reprezentującej paidwings ag. Domagali się do 1.06 wpłaty 61 eur zaległości i 36,7eur opłaty windykacyjnej. Zapłaciłem dla świętego spokoju. Przesłałem potwierdzenie przelewów. Dziś dostaję natomiast informacje o tym że tak skierowaliśmy przeciwko tobie wniosek. Nie napisane gdzie jaki wniosek i o co. Co mam robić mi powiedzcie? Wypowiedzenie umowy złożyłem skutecznie co potwierdziło zarówno Paidwings jak i Auer. Oczywiście to głupie że skorzystałem z tego serwisu ale żerują na nieświadomości ludzi po prostu. Jak mogę się pozbyć takiej windykacji?