Problem z członkostwem premium w serwisie dla dorosłych

• Autor wątku Autor wątku wampir36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wampir36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry mam ogromny problem. Jakiś czas temu w kwietniu chcąc poznać jakąś fajną dziewczynę zarejestrowałem konto w serwisie szukamsexu.com. Oczywiście to żenujący portal ale po 1 dniu korzystania machnąłem na to ręką. Prymitywizm strony był ogromny do tego stopnia że wysyłanie wiadomości kosztuje tam 49zł. Mało tego po rezygnacji z tegoż portalu po 1 dniu korzystania dostałem na koncie blokadę 49zł od szemranej instytucji paidwings ag. Po paru mcach paidwings ag stwierdziła że jestem jej winny 137zł i 49 zł za bieżący mc korzystania. Nie poinformowała mnie że założenie konta oznacza zawarcie umowy na czas nieokreślony którą może przedłużać w nieskończoność. Paidwings ag mieści się w Szwajcarii w Cham więc poza UE co bardzo cwane. Jakiś czas temu ok 4 dni 26.05 dostałem wezwanie od kancelarii Auer Witte Thiel reprezentującej paidwings ag. Domagali się do 1.06 wpłaty 61 eur zaległości i 36,7eur opłaty windykacyjnej. Zapłaciłem dla świętego spokoju. Przesłałem potwierdzenie przelewów. Dziś dostaję natomiast informacje o tym że tak skierowaliśmy przeciwko tobie wniosek. Nie napisane gdzie jaki wniosek i o co. Co mam robić mi powiedzcie? Wypowiedzenie umowy złożyłem skutecznie co potwierdziło zarówno Paidwings jak i Auer. Oczywiście to głupie że skorzystałem z tego serwisu ale żerują na nieświadomości ludzi po prostu. Jak mogę się pozbyć takiej windykacji?

Uff. Dziś już na szczęście paidwings ag potwierdziło że nastąpił koniec naszej żenującej "współpracy" miło im że otrzymali moje wpłaty i z dniem 7.06.2022 upływa okres wypowiedzenia mojej umowy i zdejmują blokadę konta. Kancelaria Auer Witte Thiel niestety milczy na moje wezwania do potwierdzenia wpłaty długu co nie wskazuje na jej dobre zamiary choć spłaciłem dwa roszczenia jakie wobec mnie wysuwali. Boje się że będą chcieli mnie wmanewrować w niespłacalny dług w Euro. Ale mam nadzieje że wypowiedzenie w paidwings i zapłata zobowiązania w Auer dadzą mi wreszcie spokój. Dobrze że ktoś już ich przerabiał i opisał w necie jak składać wypowiedzenie skutecznie.

Powrót