Problem z długiem którego nie ma

• Autor wątku Autor wątku tirzak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
T

tirzak

Użytkownik
Odpowiedzi
94
Witam dostałem pisemko od pewnej firmy że mam spłacić im 24000zł a jak nie to pójdą do sądu. Był tam numer telefonu więc zadzwoniłem po godzinie łaskawie ktoś odebrał i pytałem się:
1. Za co ten dług
Za niespłacony kredyt.
2.Zapytałem się czy mogę zobaczyć chociaż kopię umowy
Nie nie możesz zobaczyć.
3.Czemu nie mogę zobaczyć lub dostać kopię na chociaż email?
Nie dostaniesz bo nie ma takiej możliwości.
Dostawałem też ja pytania typu czemu mam na umowie podany inny adres i musieli go wyciągnąć od sąsiadów,próbowali mi wmówić że pracowałem gdzieś gdzie nawet nigdy tam nie byłem itp.
Jak to jest możliwe że nie mają na umowie moich podpisów i wyłudzali adres zameldowania do mnie?
Co zrobić jak podadzą do sądu?Jakieś odwołania?

Jeżeli post jest nie w tym dziale przepraszam proszę o przeniesienie do odpowiedniego

a miałeś kredyt którego nie spłaciłeś do końca? jeśli tak to co to było i kiedy ?

Pytanie zasadnicze. Masz zobowiązanie kredytowe? Miałeś? Zgubiłeś dowód?
tirzak napisał:
Witam dostałem pisemko od pewnej firmy że mam spłacić im 24000zł a jak nie to pójdą do sądu.
Wezwanie do zapłaty jeszcze niczego nie dowodzi.
tirzak napisał:
Co zrobić jak podadzą do sądu?J
Odpowiedz na pytania. Jezeli nie masz nic wspólnego z tym kredytem? Spoko.

Nie nie brałem kredytów.Dowodu też nie zgubiłem. Mają moje dane razem z numerem dowodu tyko że dziwne bo nie mieli mojego adresu zameldowania który nie zmienił się od 18lat. Nie mają też żadnych moich podpisów tylko dane. Podobno w 2012 wziąłem kredyt jak mi mówili 700zł a teraz mam 24000 do spłaty. Żadnych umów nie podpisywałem. Dzwonili już do mnie rok temu i próbowali wyłudzić dane ode mnie bo mieli błędne. Z tego co ludzi mi mówili sąsiedzi i znajomi to dzwonili po ludziach i wyłudzali dane do mnie.Tak jak pisałem wcześniej próbują mi wmówić że pracowałem gdzieś gdzie nawet nigdy nie byłem

Ostatnia edycja:
Tylko że oni pójdą do e-sądu w Lublinie a tam z przekrętami nie ma problemu.Byłem na policji i chciałem zgłosić próbę wyłudzenia i trafiła się miła policjantka która powiedziała że jej ojca też oszukali na 100tyś i e-sąd dał mu komornika

tirzak napisał:
Tylko że oni pójdą do e-sądu w Lublinie a tam z przekrętami nie ma problemu.
Waż słowa. Wniesiesz sprzeciw. I sprawa trafi do SR. Podniesiesz zarzuty jakie nam przedstawiłeś....
Nie gadaj z nimi, nie koresponduj.....na nich ciąży udowodnienie istnienia roszczenia.
A na marginesie z 700zl - 24000 to niezła lichwa.

A czy można sobie tak naliczyć z 700zł w ciągu 18 miesięcy tak żeby było 24000zł?

Internetowo też można się odwołać? Można naliczyć taką sumę w ciągu 18 miesięcy?

tirzak napisał:
Tylko że oni pójdą do e-sądu w Lublinie a tam z przekrętami nie ma problemu.Byłem na policji i chciałem zgłosić próbę wyłudzenia i trafiła się miła policjantka która powiedziała że jej ojca też oszukali na 100tyś i e-sąd dał mu komornika
Jeśli można to nazwać przekrętem, to na pewno nie była wina samego e-sądu. Teraz taki numer nie przejdzie. E-sąd wzywa do podania adresu zgodnego z danymi ewidencyjnymi meldunkowymi. Chyba że adresy zameldowania i zamieszkania się różnią, to pozwanego czeka standardowa procedura co do nieprawidłowego doręczenia.

Tylko że codziennie dostaje od nich ten sam list za który sobie biorą 120zł.Jeden nie wystarczy?

tirzak napisał:
Tylko że codziennie dostaje od nich ten sam list za który sobie biorą 120zł.Jeden nie wystarczy?
Made my day! :D Możesz im wysłać w odpowiedzi jeden list i powiedzieć że on kosztuje ich 30.000 zł :evil:

Nie nie będę im pisał i żadnych listów już też nie będę odbierał

Polecone należy odbierać bezwględnie. Zwykłe należy przeczytać i na makulature. Albo na pamiątkę do pudełka :)

Tylko że za każde pismo które dostaje codziennie to naliczą mnie przez miesiąc 3600zł a ciekawe ile będą ich wysyłać jeszcze. Ja wolę nie odbierać nie znajomych listów na których nie ma żadnej informacji co to jest i jaka to firma.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót