Problem z dłużnikiem

• Autor wątku Autor wątku sangerta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sangerta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Jestem nowa na forum i mam pytanie - dla niektórych być może typowe - dla mnie nietypowe. Proszę o pomoc.
Pół roku temu sprzedałam motocykl, ale na umowie jest napisane: UMOWA KUPNA/SPRZEDAŻY zawarta pomiędzy (tu moje dane), REPREZENTOWANĄ PRZEZ (tu dane osoby, która w moim imieniu sprzedawała), a (tu dane kupującego)...
Do dzisiaj osoba raprezentująca mnie podczas sprzedaży nie oddała mi kwoty, za którą motocykl został sprzedany. Czy taka umowa jest podstawą do odzyskania tych pieniędzy? Jakie mogę podjąć kroki w tej sprawie? Z góry dziękuję za podpowiedź :)

Jak najbardziej
Najpierw wezwanie do zapłaty wysłane do osoby reprezentującej cię przy sprzedaży. Ma to być list polecony i wezwanie ma określać wysokość roszczenia, tytuł na podstawie którego sie domagasz (własnie ta umowa) oraz termin zapłaty., Po tym termin pozew do sądu - to wezwanie do zapłaty bedzie wraz z umowa załacznikiem do pozwu.

Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałam, ale sprawa jest bardzo zawiła i jeśli dojdzie do rozprawy sądowej, to może się trochę przeciągnąć. Z pewnością pociągnie za sobą zeznania wielu świadków... Nie sądzę, żeby dłużnik się wystraszył tego wezwania do zapłaty, ale spróbuję. Trzymaj kciuki za powodzenie :)

Powrót