S
subaru19
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 37
mamy taki problem z lokalnym dostawcą internetu (my to znaczy ja i pare moich kolegów) w akademiku. jak się pytałem u panów ktorzy zarzadzaja akademikiem to powiedzieli ze nie ma opcji zmiany dostawcy.
powiem od poczatku jak jest:
od okolo tygodnia mamy bardzo duze problemy z internetem, nie jest to rzecz ze my zepsulismy cos bo nie; bardzo czesto nie dziala komunikator (wiadomo jaki
) a od dwoch dni nie ma w ogole internetu (to znaczy nie ma w ogole sygnalu w linii ); wielokrotnie w okresie tego tygodnia dzwonilismy do tej firmy i za kazdym razem slyszelismy co innego:
1)to nie nasze wina tylko szkoly ktora udestepnia nam lacza (bylismy i pytalismy to powiedzieli ze to bzdura i ze nawet jak by chcieli to i tak nie moga zablokowoc na neta);
2) ze to serwery gg zablokowaly nam dostep (co jest bzdura)
3)ze to naprawia: i naprawili na 20 minut potem znowu nie dzialalo;
tak jak wspomnialem wczesniej panowie zarzadzajacy akademikiem powiedzieli ze ten dostawca internetu ma jakis monopol na akademik i nie mozna nie placic za jego uslugi (czyli moge kupic np. neostrade ale i tak bede musial jeszcze placic za neta z tej firmy
i moje jest pytania: czy oni maja prawo narzucic nam obowiazek korzystania z firmy X? przeciez chyba mozna sie jakos odwolac czy odmowic placenia za usluge ktora nie dziala poprawnie...?
bardzo Prosze o pomoc.... :?
powiem od poczatku jak jest:
od okolo tygodnia mamy bardzo duze problemy z internetem, nie jest to rzecz ze my zepsulismy cos bo nie; bardzo czesto nie dziala komunikator (wiadomo jaki
1)to nie nasze wina tylko szkoly ktora udestepnia nam lacza (bylismy i pytalismy to powiedzieli ze to bzdura i ze nawet jak by chcieli to i tak nie moga zablokowoc na neta);
2) ze to serwery gg zablokowaly nam dostep (co jest bzdura)
3)ze to naprawia: i naprawili na 20 minut potem znowu nie dzialalo;
tak jak wspomnialem wczesniej panowie zarzadzajacy akademikiem powiedzieli ze ten dostawca internetu ma jakis monopol na akademik i nie mozna nie placic za jego uslugi (czyli moge kupic np. neostrade ale i tak bede musial jeszcze placic za neta z tej firmy
i moje jest pytania: czy oni maja prawo narzucic nam obowiazek korzystania z firmy X? przeciez chyba mozna sie jakos odwolac czy odmowic placenia za usluge ktora nie dziala poprawnie...?
bardzo Prosze o pomoc.... :?