Problem z dostawcą serwera VPS

• Autor wątku Autor wątku McAron
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

McAron

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam, mam do szanownego grona pytanie. Po krótce wyjaśnię skomplikowaną sytuację.

W zeszłym roku zakupiłem usługę serwera wirtualnego u dostawcy OVH.
W tym roku usługę odnowiłem 3 dni przed upływem terminu ważności serwera.
Jeden dzień później wystąpił pożar w serwerowni OVH i usługa była niedostępna kolejne 2 tygodnie.
Napisałem zgłoszenie jeszcze w terminie ważności serwera z prośbą o anulowanie zamówienia. Byłem zmuszony w jak najszybszym tempie do przeniesienia usług mojego klienta na nowy serwer, który oczywiście musiałem zakupić. Poniosłem przy tym niemałe koszty.
Niestety faktura została wystawiona, otrzymałem voucher na mniej więcej 1/5 wartości rocznych usług - co nie pokryło nawet ułamka moich kosztów, które musiałem ponieść w związku z przenoszeniem licencji, oprogramowania o kosztach pracy nie wspominając.
Kilkukrotnie dzwoniłem do supportu OVH, nikt nie potrafi podjąć decyzji, ciągle jestem tylko zwodzony napisaniem maila do supportu, który odpisuje po 2 tygodniach - w dodatku w języku angielskim i francuskim.
Zaznaczę jeszcze że jest to współpraca B2B a więc prawo konsumenckie chyba tutaj nie działa. Pomóżcie mi wpłynąć na OVH aby skorygowali mi fakturę i zamknęli usługę.
Dostałem z supportu również polecenie, abym najpierw anulował usługę serwera w panelu, ale podczas usuwania serwera mam komunikat, że zrzekam się praw do zwrotu pieniędzy, więc nie zamierzam tego robić w ten sposób.
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Maciej

Powrót