Problem z dostawcą usług telekomunikacyjnych

• Autor wątku Autor wątku grzesmgr
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grzesmgr

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam
Mamy problem z Orange, od kilku lat mamy podpisaną umowę TV, Internet, Telefon stacjonarny. W lutym zadzwoniła pracownica firmy Orange z propozycją obniżenia abonamentu i przedstawiła ofertę Orange Love, umowa podpisana 24.02.2017. Zdecydowaliśmy się odstąpić od umowy 26.02.2017, od tego czasu telefon stacjonarny nie działa. Na infolinie dzwonimy co kilka dni zgodnie z sugestią pracowników tejże firmy i za każdym razem słyszymy informacje "zlecenie jest w trakcie realizacji, nie możemy nic zrobić", "telefon będzie aktywny za 2-3 dni" itd. Postanowiłem nawet napisać komentarz na Facebookowym profilu Orange z nadzieja rozwiązania tej sytuacji. Po krótkiej dyskusji otrzymałem informację, że zlecenie jest w trakcie realizacji, a po kilku dniach, że otrzymali informację, że telefon działa. Okazało się jednak, że nie działa o czym poinformowałem na profilu FB i zostałem poinformowany, że należy się skontaktować z infolinią z którą kontaktujemy się regularnie w celu dokładnego rozpoznania. Koło się zapętla, końca sytuacji nie widać. Co można zrobić? Jesteśmy już osłabieni tą sytuacją.
pozdrawiam

Numer stacjonarny tzw. Pots przeszedł na voip czyli numer internetowy. Po rezygnacji zostało wprowadzone zamówienie na ponowne podłączenie po miedzi. Do czasu aż nie będzie kompletne numer nie działa. Poproś o numer zamówienia TEL ..... i je monituj. Call center niestety tak działa i nie tłumaczy klientowi w usługach pakietowych jaki może wystąpić problem przy migracji w tym przypadku numeru "po miedzi" na voip a dwa klient też nie pyta.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za informację. Telefon zaczął działać.
pozdrawiam

Powrót