Problem z działką.

• Autor wątku Autor wątku RoyKeane
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RoyKeane

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry.
Mam problem z moją działką i pewnym dokumentem. W 1995 roku dostałam dokument:

Urząd Miasta w Lubsku – Wydział Geodezji i Gospodarki Gruntami zawiadamia, że na posiedzeniu Zarządu Miasta Lubsko w dniu 19 września 1995 roku postanowiło wyrazić zgodę na zamianę działki przyległej do własnej posesji oznaczonej numerem 340 w zamian za część działki numer 82/3 przyległej do chodnika .
Z up. BURMISTRZA
Józef Welc
Naczelnik wydziału

Na fragmencie działki przyległej do chodnika którą mi zamieniono na fragment za domem postawione zostały dwa słupy i studzienki Telekomunikacji Polskiej i Dialogu. Za moją działką rozpościera się plac na którym mieści się kilka działek budowlanych które obecnie są wystawione na sprzedaż. Pewnego dnia pojawił się u mnie w domu urzędnik, który oświadczył mi, że muszę przesunąć swoją działkę gdyż ten fragment (który na mocy tego dokumentu został mi dany w zamian za fragment przy chodniku) nie jest mój. Udałam się więc do Urzędu Miasta chcąc bliżej zorientować się w sytuacji i ewentualnie zapytać o prawo pierwokupu. Podpisany pod tym dokumentem Józef Welc oświadczył mi, że działka nie jest moja, że miastu fragment przy chodniku nie jest już potrzebny i ten dokument nie ma znaczenia, a prawa pierwokupu nie mam bowiem Rada Miasta zmieniła charakter działki na działkę komunalną. Zostałam poinformowana o tym, iż mogę ten fragment wydzierżawić po czym szybko zlecił sekretarce przygotowanie dokumentu dzierżawy. Odmówiłam podpisania takiego dokumentu w celu zorientowania się czy dokument który wyżej przepisałam ma jakąś moc prawną.

sprawdzał pan w EGiB jak wygląda wyrys :?: niech Pan zacznie od sprawdzenia na Geoportalu ... w razie czego proszę o PM-a z danymi geodezyjnymi działki mogę Panu Pomóc ...

Powrót