problem z e-kancelaria prawna

• Autor wątku Autor wątku kyane
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kyane

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam Wszystkich, zarejestrowałam się tutaj z w.w. powodu. Dostaję sms-y (karta pre-paid) od wspomnianej firmy z informacją o zadłużeniu oraz prośbą o kontakt celem jego uregulowania. Wysłałam więc smsa zwrotnego, jako że taka forma kontaktu wydawała mi się mało poważna. Nic, dalsze smsy o rosnącym długu. Wysłałam maila. Więcej smsów, z różnych numerów. Żadnego pisma, telefonu, informacji z jakiego tytułu, kto jest wierzycielem, skąd roszczenie i też do kogo jest kierowane.

Czy ktoś już spotkał się z tą firmą i czy natrętne smsy są wstępem do przesłania pisma? Nadmienię, że konto mam czyste, spadek z długami odrzucony, kredyt studencki spłacony, innego kredytu nie miałam z tytułu braku zdolności kredytowej.

Proszę o pomoc.

Dodam jeszcze, że smsy otrzymuję prawie codziennie, z wyższą do zapłaty kwotą.

Ostatnia edycja:
Być może kupiłaś kartę z numerem "w spadku". Zadzwoń, pojaśnij że sobie nie życzysz takich prób kontaktu bo sprawa ciebie nie dotyczy.

Witam amelia2013 :) Dziękuję za odpowiedź. Kartę mam już od dawna, tylko że numer nie jest do mnie przypisany personalnie, jak w przypadku abonamentu. Zastanawiałam się nawet, czy po prostu ktoś sobie nie wpisał nr. kontaktowego ot tak sobie. Czy taka forma sms. kontaktu jest równoważna z wysłaniem pisma?

Dziękuję Robilee. Chociaż sytuacja jest absurdalna, bo nie wiem w jakich okolicznościach długotrwale bezrobotnej mozna naliczyć prawie 4k długu, to zastanawiam się czy nie sporządzić do nich pisma z prośbą o wyjaśnienie. Czekać? Wysyłać? Zmienić numer?

Zadzwoń, opieprz, a potem spytaj o co chodzi.

kyane napisał:
Zmienić numer?
Tak bardzo Ci przeszkadzają te esemesy? Ja dostaję np. wciąż informację o każdej promocji w którymkolwiek salonie vistuli w mieście. Myślisz, że z tego powodu mam pełne szafy odzieży tej firmy?

Powrót